Grobská pečená hus
Zajtra je sviatok sv. Martina, s ktorým sa spája aj tradícia pečenej husi. Urobte...
Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta
V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....
Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....
Tekvicové rizoto s krevetami
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.
Churros s čokoládou
Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej...
Krémová polievka z maslovej tekvice
Úžasne krémová tekvicová polievka, ktorej lákavé zafarbenie podporuje aj použité karí korenie.
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou
Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.
Loukoumades
Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty....
Hallowenske cupcaky s hruškami
Hruškové cupcaky na Halloween, zimomriavky naháňajúca maškrtka nadchne všetkých strachopudov.
Marinovaný hovädzí steak na grile
Lahodný steak, ktorý nesklame žiadneho milovníka mäsa.
Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré
Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.
Pomarančový koláč (Portokalo pita)
Aromatické pomaranče, spolu s pravým gréckym jogurtom a tenkými plátkami filo cesta tvoria základ tohto vynikajúceho koláča....
Punčové rezy
Nesmrteľné punčové rezy. Podľa nášho podrobného fotopostupu sa vám určite podaria.
Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....
Bryndzová polievka - rýdzo slovenská
Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.
Pyré z čerstvých gaštanov
Gaštany majú teraz sezónu, oplatí sa ich kúpiť, len tak upiecť v rúre alebo si...
Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.
Domáce makové mlieko
Výbornou náhradou klasického mliečneho nápoja je domáce mlieko pripravené z maku. Chutí príjemne, krémovo a...
Mandľové koláčiky s ricottou
Vyskúšajte v recepte na mandľové koláčiky použiť ricottu. Budú jemné a nadýchané....
Hubový paprikáš
Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.
Čokoládovo-orechový koláč bez múky
Maškrtiť tento koláč plný čokolády a zdravých orechov bude skrátka pôžitok. Presvedčte sa.
Hroznové želé
Výborná pochúťka z bobúľ hrozna, ktorá skvelo chutí ako príloha k syrom alebo na raňajky na...
Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...
Jablkové ružičky z lístkového cesta
Lahodné chuťou a krásne na pohľad. Upečte si efektné jablkové koláčiky v tvare ružičiek.
Solené tekvicové semienka - chrumkanie namiesto krekrov
Zdravé chrumkanie ideálne na večer pri sledovaní obľúbeného seriálu.
Najlepší domáci jogurt
Ak ste si kúpili kvalitné mlieko od farmára, môžete ho spolu s trochou živej kultúry premeniť na...
Karamelový maxiveterník podľa kaviarne Bábovka
Vyskúšajte maxiverziu obľúbeného karamelového veterníka.
Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.
Tradičná ťahaná štrúdľa s jablkami a so škoricou
Pustite sa spolu s naším podrobným obrázkovým postupom do prípravy výbornej ťahanej štrúdle. Naplníme ju šťavnatými...