Krémová cícerová polievka s mini pizzami
mesačník Varecha, 4. septembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 konzervy |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
600 ml |
|
150 ml |
|
2 ČL nastrúhaná |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Mini pizze: | |
1 bal. |
|
150 g (v konzerve) |
|
40 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Batat ošúpeme, nakrájame na kocky. V hrnci na oleji dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme batat, scedený cícer z 1 konzervy a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a na miernom ohni varíme 15 minút.
- 2
Druhú konzervu cícera tiež scedíme, cícer rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme dochrumkava asi 10–15 minút.
- 3
Do uvarenej polievky pridáme smotanu a rozmixujeme najemno. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 4
Minipizze: Pizzové cesto rozvinieme a vykrojíme z neho 20–25 koliesok. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na kolieska rozdelíme krájané lúpané paradajky, posypeme strúhaným parmezánom, rímskou rascou a sezamom. V rúre vyhriatej na 220 °C pečieme v spodnej časti rúry asi 8 minút.
- 5
Krémovú polievku servírujeme v miskách posypanú pečeným cícerom a podávame s mini pizzami.
Tiež cícerová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu