Cícerová polievka
Cícerová polievka

Krémová cícerová polievka s mini pizzami

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 4. septembra 2023
Krémová cícerová polievka s mini pizzami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 konzervy
1 ks
1 ks
600 ml
150 ml
2 ČL nastrúhaná
2 PL
Mini pizze:
1 bal.
150 g (v konzerve)
40 g
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Batat ošúpeme, nakrájame na kocky. V hrnci na oleji dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme batat, scedený cícer z 1 konzervy a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a na miernom ohni varíme 15 minút.

  2. 2

    Druhú konzervu cícera tiež scedíme, cícer rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme dochrumkava asi 10–15 minút.

  3. 3

    Do uvarenej polievky pridáme smotanu a rozmixujeme najemno. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nastrúhanou citrónovou kôrou.

  4. 4

    Minipizze: Pizzové cesto rozvinieme a vykrojíme z neho 20–25 koliesok. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na kolieska rozdelíme krájané lúpané paradajky, posypeme strúhaným parmezánom, rímskou rascou a sezamom. V rúre vyhriatej na 220 °C pečieme v spodnej časti rúry asi 8 minút.

  5. 5

    Krémovú polievku servírujeme v miskách posypanú pečeným cícerom a podávame s mini pizzami.

Diskusia k receptu

kucharka
Ďaľší pekný recept od teba. Aj jednoduchú polievku vieš vyvýšiť na luxusné jedlo. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia