Klasická vanilková zmrzlina
mesačník Varecha, 7. septembra 2023
Foto: Shutterstock
Leto nekončí! Urobte si na tieto pekné dni poctivú domácu vanilkovú zmrzlinu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a so štipkou soli, kým hmota nie je biela a hustá.
- 2
Vanilkové struky pozdĺžne rozrežeme na polovicu a vyškrabeme z nich dužinu.
- 3
Mlieko a smotanu nalejeme do hrnca, pridáme vyškrabané vanilkové zrnká a pridáme aj struky.
- 4
Postupne do mlieka so smotanou pridávame žĺtkovo-cukrovú zmes a za stáleho miešania pomaly zahrievame na 75 °C, kým zmes mierne nezhustne.
- 5
Stiahneme z ohňa, vyberieme vanilkové struky a necháme vychladnúť. Nalejeme buď do zmrzlinovača a postupujeme podľa návodu, alebo vložíme vo vyhovujúcej nádobe do mrazničky.
- 6
Každú polhodinu zmes vyberieme a prešľaháme, aby sa netvorili kryštáliky. Opakujeme štyrikrát. Zmrzlina by mala byť hotová o 4-5 hodín.
- 7
Aby sa zmrzlina ľahšie porciovala, vyberieme ju z mrazničky asi 10-15 minút pred podávaním.
Tiež vanilková zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu