Hroznový koláč z pizzového cesta
mesačník Varecha, 2. septembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Koláč alebo sladká pizza? Nech túto dobrotu z hotového pizzového cesta nazveme akokoľvek, doma sa po nej len tak zapráši.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pizzové cesto rozbalíme, preložíme na plech s papierom na pečenie. Okraje cesta jemne upravíme do oválneho tvaru.
- 2
Na polovicu pizze natrieme čokoládovo-orieškovú nátierku. Na druhú polovicu pizze natrieme čerstvý smotanový syr. Ak namiesto smotanového syra použijeme kozí syr, bude mať pizza ešte zaujímavejšiu chuť. Navrch rozdelíme umyté bobule hrozna.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15-20 minút tak, aby boli okraje cesta zlatisté.
- 4
Na čokoládovú časť upečenej pizze nasypeme nakrájané mätové lístky a na smotanovú časť pizze pridáme nasekané orechy a pokvapkáme medom.
Tiež hroznový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu