Hroznový koláč
Hroznový koláč

Hroznový koláč z pizzového cesta

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 2. septembra 2023
Hroznový koláč z pizzového cesta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Koláč alebo sladká pizza? Nech túto dobrotu z hotového pizzového cesta nazveme akokoľvek, doma sa po nej len tak zapráši.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
100 g
200 g (alebo žervé)
100 g
2 PL
2 PL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Pizzové cesto rozbalíme, preložíme na plech s papierom na pečenie. Okraje cesta jemne upravíme do oválneho tvaru.

  2. 2

    Na polovicu pizze natrieme čokoládovo-orieškovú nátierku. Na druhú polovicu pizze natrieme čerstvý smotanový syr. Ak namiesto smotanového syra použijeme kozí syr, bude mať pizza ešte zaujímavejšiu chuť. Navrch rozdelíme umyté bobule hrozna.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15-20 minút tak, aby boli okraje cesta zlatisté.

  4. 4

    Na čokoládovú časť upečenej pizze nasypeme nakrájané mätové lístky a na smotanovú časť pizze pridáme nasekané orechy a pokvapkáme medom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia