Torta z medových plátov plnená smotanovým krémom
foodblog Medové motúzy, 16. septembra 2023
Foto: Jana Štrbková
Medové cesto natreté zmesou šľahačky, kyslej smotany, vanilky a medu, to je teda rozprávka. Torta je najlepšia, keď postojí v chladničke aspoň 24 Zobraziť celý popisMedové cesto natreté zmesou šľahačky, kyslej smotany, vanilky a medu, to je teda rozprávka. Torta je najlepšia, keď postojí v chladničke aspoň 24 hodín.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si osem plátov hotového medového cesta a a z každého vykrojíme kruhy s priemerom 22–24 cm. Odkrojky neskôr použijeme na zdobenie torty.
- 2
Pripravíme plnku. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a medom. V druhej miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie. Obe hmoty spolu jemne zmiešame.
- 3
Prvý korpus položíme na stojan. Na plát nanesieme dve lyžice plnky, priklopíme druhým korpusom a postup opakujeme, kým nepoužijeme všetkých osem korpusov.
- 4
Zvyšnú plnku nanesieme na vrch aj na boky torty. Uhladíme cukrárskou špachtľou alebo kartou a uložíme na noc do chladničky.
- 5
Na druhý deň najemno nasekáme zvyšky medových plátov a nanesieme ich na boky torty. Vrch dozdobíme umytým a odkvapkaným bobuľovým ovocím. Tortu dáme ešte na hodinku do chladničky a môžeme podávať.
Tiež medová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu