Medová torta
Medová torta

Torta z medových plátov plnená smotanovým krémom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 16. septembra 2023
Torta z medových plátov plnená smotanovým krémom
Foto: Jana Štrbková

Medové cesto natreté zmesou šľahačky, kyslej smotany, vanilky a medu, to je teda rozprávka. Torta je najlepšia, keď postojí v chladničke aspoň 24 Zobraziť celý popisMedové cesto natreté zmesou šľahačky, kyslej smotany, vanilky a medu, to je teda rozprávka. Torta je najlepšia, keď postojí v chladničke aspoň 24 hodín.

10
porcií
40 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

8 plátov (hotové)
Krém:
500 g
80 g
40 g
1 ČL
500 g
500 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si osem plátov hotového medového cesta a a z každého vykrojíme kruhy s priemerom 22–24 cm. Odkrojky neskôr použijeme na zdobenie torty.

  2. 2

    Pripravíme plnku. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a medom. V druhej miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie. Obe hmoty spolu jemne zmiešame.

  3. 3

    Prvý korpus položíme na stojan. Na plát nanesieme dve lyžice plnky, priklopíme druhým korpusom a postup opakujeme, kým nepoužijeme všetkých osem korpusov.

  4. 4

    Zvyšnú plnku nanesieme na vrch aj na boky torty. Uhladíme cukrárskou špachtľou alebo kartou a uložíme na noc do chladničky.

  5. 5

    Na druhý deň najemno nasekáme zvyšky medových plátov a nanesieme ich na boky torty. Vrch dozdobíme umytým a odkvapkaným bobuľovým ovocím. Tortu dáme ešte na hodinku do chladničky a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

evanaaa
Každý chváli torty, na ktorých je naukladané všeličo, od napolitánok, čokoládok, ovocia aj so stopkami a lístkami, a rôznych ozdôb, ja som asi jediná, ktorej sa to nepáči, A tiež vyvstáva otázka, ako to jesť? Ja si predstavím široký plochý nôž, akým sa rozotiera krém, ako s ním jedným ťahom z tej torty všetko zmetiem a potom až krájam......a takých tort je tu dosť.
sobon
Nie si sama, tiez to nemam rada, a krajat po kuskoch a aranzovat to naspät, no mam ja na to cas?😂@evanaaa (16.9.2023 18:38)

bambulka
No, náhodou! Ja som túto tortu upiekla vnukovi pred rokom k narodeninám,bola výborná,smotanu som kúpila v Lídli a kúpila som 3ks.tie väčšie kelímky a nemusia byť 30%, dala som odkvapkať na noc do chladničky,na sitko s gázou, takže plnka perfektne držala a bola to vynikajúca torta...inak všetko podľa receptu , akurát tú smotanu treba nechať cez noc v chladničke odkvapkať 😋
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia