Tuniaková nátierka
Tuniaková nátierka

Tuniaková nátierka

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 3. septembra 2023
Tuniaková nátierka
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

120 g (vo vlastnej šťave)
4 PL
1 ČL
1 ks
2 strúčiky
1/2 ČL
 čerstvá
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Do nádoby na mixovanie vložíme tuniaka, pridáme olivový olej, horčicu, nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačené strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a dohladka rozmixujeme.

  2. 2

    Nátierku dochutíme čiernym korením a soľou a nakoniec primiešame nadrobno nasekanú pažítku.

  3. 3

    Nátierku natrieme na chlieb alebo pečivo, dozdobíme pažítkou a cherry paradajkami.

  4. 4

    Namiesto tuniaka môžeme použiť na prípravu nátierky aj sardinky vo vlastnej šťave.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia