Nedeľné pečené kura s výbornou plnkou
Plnené pečené kura krásne rozvonia váš dom. V plnke určite nevynechajte muškátový oriešok, pretože dodáva...
Mriežkový tvarohový koláč, nestarnúca klasika pre celú rodinu
Tvarohový mrežovník je jeden z najobľúbenejších koláčov vôbec.
Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...
Kysnuté minišišky plnené čokoládovým krémom
Šištičky z kysnutého cesta plnené čokoládovým krémom potešia malých i veľkých.
Kysnutý koláč so slivkami a s chrumkavou posýpkou
Kysnutý slivkový koláč s posýpkou. Ako od babičky.
Bolonská omáčka, s ktorou špagety chutia najlepšie
Na prípravu svetoznámej bolonskej omáčky z mletého hovädzieho mäsa síce potrebujete dostatok času, ale ten pôžitok...
Čučoriedkové smoothie s chia semienkami
Smoothie zo samých zdravých vecí, to je ideálny štart do nového dňa.
Marinovaná pečená paprika
Pečená paprika s cesnakom a majoránom naložená v olivovom oleji vás prekvapí svojou chuťou.
Dukátové buchtičky so šodó
Domáce dukátové buchtičky z kysnutého cesta podávané s vaječným krémom. Sladký obed, ktorý vás vráti...
Jednoduchý paradajkový šalát s bazalkou
Cherry paradajky dvoch farieb urobia z tohto jednoduchého šalátiku aj potešenie pre oči.
Grécke tzatziki, šalátové osvieženie z uhoriek a jogurtu
Grécky studený uhorkový šalát po celom svete známy ako tzatziki sa výborne hodí k mäsovým špízom alebo...
Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....
Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame...
Sušené paradajky v olivovom oleji
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....
Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....
Clafoutis s čučoriedkami
Clafoutis je francúzsky dezert s čerešňami, ale pokojne doň môžete dať bobuľové ovocie, ktoré vám...
Kysnutý koláč s marhuľami, tvarohom a posýpkou
Obľúbený koláč moderátorky Adriany Polákovej, ktorý sa jej spája s detstvom a letom. Keď si...
Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...
„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...
Krupicová kaša s čerstvým ovocím
V hrnci zmiešame mlieko, smotanu, krupicu, cukor, soľ a necháme asi 15 minút...
Jogurtový krém s ovocím a orieškami
Aby ste sa stali hviezdami domácej párty či rodinnej oslavy, nemusíte hodiny vypekať. Máme pre vás nápad, ...
Torta Frankopan
Torta či zákusok Frankopan je typickým dezertom pre región Crikvenice a pochádza ešte z čias vládnutia rodiny Frankopan....
Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom
Tento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou....