Pečené buchty s marhuľovým džemom spod Schneebergu
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 18. septembra 2023
mesačník Varecha, 18. septembra 2023

Foto: Jarmila Horváthová
Recept na pečené buchty Schneebergbuchteln, aké sme ochutnali v horskej chate Baumgartner pod najvyšším kopcom Dolného Rakúska Schneeberg.
12 ks
porcií
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Kysnuté cesto: | |
| 200 g |
|
| 40 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 60 g |
|
| 100 ml (vlažné) |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 250 g |
|
| Na vymastenie pekáča: | |
| 1 PL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, kryštálový a vanilkový cukor a sušené droždie. Pridáme maslo izbovej teploty, vlažné mlieko a soľ. Všetko vymiesime na hladké cesto. Cesto prikryté utierkou necháme kysnúť na teplom mieste, kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
- 2
Cesto rozdelíme na dvanásť častí, na každú dáme troška džemu a vytvarujeme buchtičku. Pekáč vymažeme maslom a buchty doň vložíme spojom smerom nadol. Necháme ešte polhodinu vykysnúť.
- 3
Rúru predhrejeme na 200 °C a buchty pečieme približne 25 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu