Pečené buchty
Pečené buchty

Pečené buchty s marhuľovým džemom spod Schneebergu

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 18. septembra 2023
Pečené buchty s marhuľovým džemom spod Schneebergu
Foto: Jarmila Horváthová

Recept na pečené buchty Schneebergbuchteln, aké sme ochutnali v horskej chate Baumgartner pod najvyšším kopcom Dolného Rakúska Schneeberg.

12 ks
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
200 g
40 g
1 bal.
1 bal.
60 g
100 ml (vlažné)
 štipka
Náplň:
250 g
Na vymastenie pekáča:
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, kryštálový a vanilkový cukor a sušené droždie. Pridáme maslo izbovej teploty, vlažné mlieko a soľ. Všetko vymiesime na hladké cesto. Cesto prikryté utierkou necháme kysnúť na teplom mieste, kým sa objem cesta nezdvojnásobí.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dvanásť častí, na každú dáme troška džemu a vytvarujeme buchtičku. Pekáč vymažeme maslom a buchty doň vložíme spojom smerom nadol. Necháme ešte polhodinu vykysnúť.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 °C a buchty pečieme približne 25 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia