Slivkový sirup
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 20. septembra 2023
mesačník Varecha, 20. septembra 2023
Foto: Shutterstock
2 dni (odležanie) minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Asi 2,5 kg odkôstkovaných sliviek roztlačíme, prikryjeme gázou a necháme v chlade postáť dva dni.
- 2
Potom slivky odšťavíme a šťavu necháme postáť, aby sa usadil prípadný kal, potom ju precedíme cez gázu.
- 3
Tekutinu prelejeme do hrnca a spolu so 600 g kryštálového cukru privedieme do varu. Nakoniec primiešame asi 1/2 ČL kyseliny citrónovej.
- 4
Sirup plníme do vysterilizovaných fliaš, dôkladne uzavrieme, sterilizujeme od bodu varu 10 minút.
Tiež sirup:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu