Čokoládové brownies s cviklou a ruby polevou
mesačník Varecha, 3. septembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g varená |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
4 ks |
|
100 g |
|
100 g mleté |
|
Ganáž: | |
200 g (ruby) |
|
100-120 ml |
|
Postup
-
1
Čokoládu nasekáme, polovicu čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- 2
Uvarenú cviklu rozmixujeme. Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým aj vanilkovým cukrom a so štipkou soli do peny. Potom po jednom zašľaháme vajcia. Na miernych otáčkach primiešame roztopenú vlažnú čokoládu a rozmixovanú cviklu.
- 3
V inej mise zmiešame múku, mleté lieskové orechy a druhú polovicu nasekanej čokolády. Suchú zmes vareškou zamiešame do čokoládovej zmesi.
- 4
Pripravené cesto navrstvíme do obdĺžnikovej formy s rozmermi asi 21 x 25 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
- 5
Po upečení vyberieme a necháme celkom vychladnúť.
- 6
Na ganáž zohrejeme v hrnčeku smotanu. Keď sa na okrajoch hrnčeka už tvoria bublinky, nalejeme smotanu k nasekanej ružovej čokoláde. Necháme niekoľko minút postáť a potom rozmiešame dohladka a necháme celkom vychladnúť. Vylejeme na koláč a rozotrieme. Vložíme do chladničky stuhnúť.
- 7
Pred podávaním môžeme ozdobiť čučoriedkami, strúhanou cviklou alebo nastrúhanou čokoládou.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu