marianne nemá fotku

marianne

«1 2 ...9 »

Perkelt z baraniny alebo jahňaťa Perkelt z baraniny alebo jahňaťa Vaše

Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré zbožňujem...

Jablková torta Jablková torta Vaše

Zjesenieva sa, tak oživenie a pripomenutie takej lokálnej a jesennej suroviny, ako sú jablká nemôže uškodiť. Túto až primitívne jednoduchú tortu zo štyroch surovín robievam najmenej 30 rokov. Recept tu už asi aj niekde bude, ale mám čas, tak ju tu hodím na pripomenutie. Je nepresladená, výborná a rýchlofka:-)

Koláč podľa Jany Švandovej Koláč podľa Jany Švandovej Vaše

Vrelo ho odporúčam. Je výborný. Mám ho vo výstrižkoch už dávno. Za 5 minút pripravený, bez múky. Piekla som ho prvý krát, ale určite nie posledný. Inak naťahovanie fotky bolo dnes na silné nervy, podarilo sa asi na 5 fotku. Už minule som sa natrápila pri orechovom koláči... všetko velké hlási, potom nemám kedy .... stajlovať...

Orechový koláč Orechový koláč Vaše

Pred 25 rokmi som ho našla pod názvom Drahý orechový koláč. Má luxusnú chuť. Pekávam ho výnimočne, keď mám chuť na niečo Mega orechové. Fotka ako vždy narýchlo, bola čakačka naň...

Špargľový šalát Špargľový šalát Vaše

K jari a letu šaláty jednoducho patria. Tento prislúcha ešte jari. Našla som ho na FB.

Výborný sýty šalát Výborný sýty šalát Vaše

Našla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál... Je výborný a veľmi sýty, tak som ho tak aj pomenovala. Ideme do leta, možno sa niekomu pridá.

Pohankový slaný koláč (fotorecept) Pohankový slaný koláč (fotorecept) Vaše

Urodilo sa toľko strukovej fazule, že až. Porozdávala som a ešte jej je furt a stále dosť.. Zaváranú na sladko - kyslo nikto doma nechce. Tak z nej varím, čo to dá. Recept na cesto som čiastočne vygooglila, čiastočne si prispôsobila. Zaprášilo sa.

Cviklový šalát (fotorecept) Cviklový šalát (fotorecept) Vaše

Tento recept som hľadala dlho, až sa mi ho podarilo vidieť v repríze TV Regina. Robila ho tam pani Marie Formáčková. Trošku mi pripomína tým vrstvovaním Mimózu od @mariamky. Výborné hlavné jedlo.

Baranie mäso na spôsob diviny (fotorecept) Baranie mäso na spôsob diviny (fotorecept) Vaše

Z knihy Dobrá kuchárka Márie Hájkovej. Takisto môžeme postupovať pri jahňacom mäse. Je výborné.

Pomarančový džem (fotorecept) Pomarančový džem (fotorecept) Vaše

Robievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy mi ostane dužina z ovocia, tak robievam džem z nej. Pôvodne som mala v pláne recept od Tothka Anglický pomarančový džem, ale netrúfla som si tam dať tie 3 litre vody, aj keď nepochybujem, že je tiež výborný . Zmena plánu, ale ďakujem jej veľmi pekne za inšpiráciu. Tak moja verzia doladená voňavými koreninami: klinčekom,badiánom, škoricou. Myslím, že sa podaril skvelo.

Bačovské rezne (fotorecept) Bačovské rezne (fotorecept) Vaše

Tri roky boli medzi skrytými receptami, lebo mi chýbala hlavná fotka. Kým k nej malo dôjsť, nebolo už čo fotiť, pojedli ich. Odvtedy som ich nerobila, teraz na ne dostal gazda chuť, klasika, vraj 100 rokov sme nemali... Už sú na Vareche na rozličný spôsob, ale nech mi to tam netrčí v skrytých, keď už to bolo pofotené, za duplicitu sa ospravedlňujem.

Kurča v alobale (fotorecept) Kurča v alobale (fotorecept) Vaše

Na francúzsky spôsob. Nabudúce spravím aj z akéhokoľvek vykosteného mäsa,bolo to veľmi dobré a niečo iné, ako mi bolo povedané:-)

Švábovica (fotorecept) Švábovica (fotorecept) Vaše

Tak to voláme. Zjesenieva sa, ozimieva sa a vtedy ulietavam na týchto starých receptoch, ktoré zohrejú a zasýtia. Je to v podstate granadír, v najzákladnejšej forme, aj keď na granadír dávam úplne iné množstvá. Tu je pridaná veľká obličková fazuľa, vraj veľmi vhodná ako podporná potravina pri liečbe obličiek, aj sa na ne podobá...:-) U nás sa volá švábová fazuľa, preto švábovica, ktovie prečo...

Slivková baba (fotorecept) Slivková baba (fotorecept) Vaše

Jeden veľmi starý, babičkovský recept zo zemiakov v pôvodnej verzii. Vy si tam môžte popridávať kadečo, od orechov, maku, škorice... Mne sa páči ale, táto pôvodná verzia. Na tanieri si ho pokvapkám troškou medu. Jednoduchší už ani nemôže byť a dosť ťažko sa čaká na vychladnutie. Je to dobrota.

Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou (fotorecept) Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou (fotorecept) Vaše

Rýchle a dobré za tepla i studena a za 15- 20 minút hotové. Na toto počasie ako stvorené.

Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) Vaše

Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom, kto chce bez.

Bleskový pekáč (fotorecept) Bleskový pekáč (fotorecept) Vaše

Pre tých, ktorým sa nechce meditovať nad tým, tak ako mne, čo variť v horúce nedelňajšie poludnie. 20 minutiek.

Ovseno-slaninkové fašírky so zeleninou (fotorecept) Ovseno-slaninkové fašírky so zeleninou (fotorecept) Vaše

Moje obľúbené. Najlepšie sú na studeno. Výborné sú aj s kuracím mäskom z polievky, ale dnes bola chuť na slaninové.

Špaldovo-mrkvové placky Špaldovo-mrkvové placky Vaše

Pri odšťavovaní zeleninových štiav mi ostáva veľa zvyšnej drte. No čo s ňou? Tak aj toto je jeden zo spôsobov. Placky majú každý raz inú farbu, podľa toho čo odšťavujem, ale chuťovo sú super. Tentokrát mrkva, trošku cvikle. Ak neodšťavujete, postrúhajte zeleninu, na ktorú máte chuť. Piecť na sucho.

Pomarančovo-cibuľový šalát Pomarančovo-cibuľový šalát Vaše

Pofiderná mi bola tá kombinácia, ale je leto - horúčavy, vtedy šalátujem. Risk je zisk, oplatilo sa, mne to chuti veľmi, ale uznávam, že ja mávam divné chute. Z knihy: IBA 4 SUROVINY. Mal by to byť španielsky recept, ale neručím. Odporúčam dobre vychladený.


«1 2 ...9 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist