Pomarančový džem fotorecept

marianne - fotkamarianne, 30. septembra 2015
Pomarančový džem (fotorecept)
Foto: marianne

Robievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy mi ostane dužina z ovocia, tak robievam džem z Zobraziť celý popisRobievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy mi ostane dužina z ovocia, tak robievam džem z nej. Pôvodne som mala v pláne recept od Tothka Anglický pomarančový džem, ale netrúfla som si tam dať tie 3 litre vody, aj keď nepochybujem, že je tiež výborný . Zmena plánu, ale ďakujem jej veľmi pekne za inšpiráciu. Tak moja verzia doladená voňavými koreninami: klinčekom,badiánom, škoricou. Myslím, že sa podaril skvelo.

15/2dl
porcií

Suroviny

2 kg na kocky pokrájaná
2 kg
1 ČL
12 ks
2 ks celý
2 ks na šťavu




Postup

  1. 1

    Rozvaríme na kocky pokrájanú dužinu z pomaranča.

    Pomarančový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozvarenú premixujeme tyčovým mixérom.

    Pomarančový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cukor, koreniny a citrónovú šťavu. A pomaly necháme bublať na sporáku do požadovanej hustoty.

    Pomarančový džem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi na takúto hustotu, môžte aj viac, ale on si ešte vo flaštičke sadne.

    Pomarančový džem (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplníme poháre ešte horúcou zmesou prevrátime hore dnom a finito. Mala som 15 malých fľaštičiek. Tento rok som prešvihla marhule na džem, na sacherku, tak toto bude pomarančový náhrada.

    Pomarančový džem (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tothka
Tvoj džem je určite dobrý, no mne by v ňom veľmi chýbali práve tie kúsky pomarančovej kôry, ktorú si ty vynechala, bez nej mi to proste nejde
marianne
@tothka viem, ze by tam mali byt, ale toto bola duzina zo @sovkineho sirupu zajedno a podruhe viem, ze teraz je vsetko sriekane chemiou, ale pomarance zvlast, robievala som v ovocnych skladoch v zahranici, viem o tom svoje a s korou by som ich nerobila, ja osobne. Jedine, ze by mi ich nejaka babka naoberala v zahrade v Grecku alebo na Sicilii...:-)
violeta
Ja ho tento rok určite vyskúšam, takto bez kôry, mne v kupovanom práve tá horkosť vadila, pomarančový som ešte nevarila, som rada, že si recept pridala. Pekný deň :-)
afataga
aj mne sa paci, ale sa mi zda vela cukru, podla mna by stacila polovica, ten badyan a klinceky si asi podrvila, ci? Isto by sa hodil aj do orechovej plnky, tiez sa mi viac paci bez kory, kvoli tym postrekom, inak by mi nevadila.
marianne
@afataga ako som spominala, bola to duzina z tohoto sirupu:
 varecha.pravda.sk/recepty/nevareny-ovocny-sirup/7723-rece...

ktora sa uz 24 hodin mocila vo vode a ta sladkost z pomarancov uz nebola ako by mala byt, bolo mi ju luto vyhodit. Tak preto. Inak davam tak 500g cukru na kilo ovocia ako napriklad tu v marhulovej:
 varecha.pravda.sk/recepty/skvela-marhulova-marmelada-foto...

ale tu ziadalo viac.Skorica bola mleta, ale klinceky a badian cele, pekne to vo flasi ukaze. mozes dat aj viac badianu, urobi vybornu chut.
Naozaj tie pomarance musia niekedy prejst pol zemegule a adekvatne k tomu ich aj osetria:-( @ostatnym Vam pekne dakujem:-)
marianne
Ale cukor si samozrejme upravte ako ste zvyknuti, inak chutovo je vyborna aj sladsia..
izabella929
@marianne , ako ináč by som mohla na tento skvost , iba ,,vynikajúce,,) robila som už ozaj všetko možné aj nemožné, ale pomaranč a mandarinka má nádhernú farbu aj chuť..kombináciu citrusov som vložila do najlepšieho vianočného džemu..táto chuť je skutočne originálna a ničím nenapodobiteľná..tvoj džemík vyzerá báječne.-)
katka78
Pomarančový mám rada, tvoj vyzerá veľmi dobre, hneď by som si dala za lyžičku :-)
1x havino
havino
pohľad na fotku ma napadlo to isté čo @katar ínku, nabrať si z toho chleba lyžičkou a do úst, výborne vyzerá a nevarila som ešte pomarančový, už tento rok nejdem,mám 5 druhov už, aj ked dosť dlho mi takýto citrusový chodí po rozume, lebo som aj taký kupovala bez cukru a bol vynikajúci, bol síce s kôrou, ktorá mi tak aj kapánek vadila, lebo horkosť, takže aj ja bez kôry radšej
gitka61
Varila som uz rozne ovocie na dzem ,vlani zlty melon s marhulami ,ale pomaranc som este neskusala .Tento rok uz mam 300 flias zavarene.Musim prestat ,lebo flasky su naplnene a prazdne nemam.Tento rok ale urcite vyskusam aj pomaranc paci sa aj mne.k.k.
cesminaz
Pomarance velmi lubime,takze verim ze aj tento dzem by nam naramne chutil ;-)
siisa
Som včera robila, ďakujem za receptík :) Je veľmi dobrý


babinka
Dnes už druhýkrát som isla podľa tohto receptu aspoň orientačne . Použila som domáce pomaranče, ale kôru som aj tak dala dole, lebo nie každý ma rad horkastu chuť, pridala som sušené hrušky, ktoré akosi niet kto jesť a vyrobila marmeladu- džem aj s malými kúskami . Naposledy som ho varila pred dvoma týždňami a minul sa do koláčov, kysnutych rožkov a na palacinky. Ďakujem za inšpiráciu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia