Foto: marianne
Robievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy mi ostane dužina z ovocia, tak robievam džem z Zobraziť celý popisRobievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy mi ostane dužina z ovocia, tak robievam džem z nej. Pôvodne som mala v pláne recept od Tothka Anglický pomarančový džem, ale netrúfla som si tam dať tie 3 litre vody, aj keď nepochybujem, že je tiež výborný . Zmena plánu, ale ďakujem jej veľmi pekne za inšpiráciu. Tak moja verzia doladená voňavými koreninami: klinčekom,badiánom, škoricou. Myslím, že sa podaril skvelo.
porcií
Postup
-
1
Rozvaríme na kocky pokrájanú dužinu z pomaranča.
-
2
Rozvarenú premixujeme tyčovým mixérom.
-
3
Pridáme cukor, koreniny a citrónovú šťavu. A pomaly necháme bublať na sporáku do požadovanej hustoty.
-
4
Asi na takúto hustotu, môžte aj viac, ale on si ešte vo flaštičke sadne.
-
5
Naplníme poháre ešte horúcou zmesou prevrátime hore dnom a finito. Mala som 15 malých fľaštičiek. Tento rok som prešvihla marhule na džem, na sacherku, tak toto bude pomarančový náhrada.
varecha.pravda.sk/recepty/nevareny-ovocny-sirup/7723-rece...
ktora sa uz 24 hodin mocila vo vode a ta sladkost z pomarancov uz nebola ako by mala byt, bolo mi ju luto vyhodit. Tak preto. Inak davam tak 500g cukru na kilo ovocia ako napriklad tu v marhulovej:
varecha.pravda.sk/recepty/skvela-marhulova-marmelada-foto...
ale tu ziadalo viac.Skorica bola mleta, ale klinceky a badian cele, pekne to vo flasi ukaze. mozes dat aj viac badianu, urobi vybornu chut.
Naozaj tie pomarance musia niekedy prejst pol zemegule a adekvatne k tomu ich aj osetria:-( @ostatnym Vam pekne dakujem:-)