Perkelt z baraniny alebo jahňaťa
Foto: marianne
Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré zbožňujem...
Postup
-
1
Na tuku speníme polovicu cibule, pridáme mletú červenú papriku, pridáme tiež mäso pokrájané na kocky, zvyšnú cibuľu, soľ a prikryté dusíme.
- 2
Keď sa šťava z mäska vydusí, podlejeme vriacou vodou a udusíme do mäkka. Ku koncu pridáme paradajkový pretlak.
- 3
Jednoduché a vynikajúce jedlo to je. Podávame s čím máme radi: ryža, zemiaky, cestoviny, krajec chleba alebo iba so šalátom.
Tiež perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Každý však poďla seba a ako mu chutí.
Dala som štipľavu papriku.... Ďakujem za pristavenie sa všetkým , recept je zo stránky mäso domov, smak Žilina, a ako to v recepte písali, tak som to postupne tam nahádzala... Ale nabudúce skúsim pretlak dat na začiatku... Vďaka za radu
Baranina je dobré mäso, len ho musíš jesť horúce, lebo chladne sa lepí na ústa. Mlada jahňacina nie, ale zase nemá ten šmak. Ja mám rád baranie mäso.
Velmi chutne to bolo. Ozaj jednoducha priprava a jedlo chutne.
Dakujem za recept :-).
vďačne @janka , som rada že chutilo . Otrepané v jednoduchosti je krása, má niečo do seba... vidím svoje meno v komentároch, reku to bude moje....:-) prestali mi chodiť notifikácie do emailu, keď niekto napíše koment pod recept, tak sa ospravedlňujem že neospíšem, keď mám frmol....ale dnes piatok, flákam sa po vareche, čo by som si dobeého ukuchtila a zrazu sa poteším:-)
Az predvcerom som zrazu po dlhej dobe dostala notifikaciu, tak neviem, ci sa to uz opravilo, alebo sa stal "zazrak nejaky". Dufam zo srdca, ze to uz konecne opravili. Lebo bolo to vzdy fajn, ked clovek vedel, ze mu niekto nieco napisal, alebo sa ho nieco chcel spytat. Alebo jednoducho si trochu pod receptom pokecat. Bolo to tu take zivsie, podla mna.
Pozdravujem ta:-).