Baraní perkelt
Baraní perkelt

Perkelt z baraniny alebo jahňaťa

marianne - fotkamarianne, 7. júna 2019
Perkelt z baraniny alebo jahňaťa
Foto: marianne

Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré zbožňujem...

Suroviny

1 kg (alebo jahňacie bez kosti)
1 - 2 ks
cca 3 PL




Postup

  1. 1

    Na tuku speníme polovicu cibule, pridáme mletú červenú papriku, pridáme tiež mäso pokrájané na kocky, zvyšnú cibuľu, soľ a prikryté dusíme.

  2. 2

    Keď sa šťava z mäska vydusí, podlejeme vriacou vodou a udusíme do mäkka. Ku koncu pridáme paradajkový pretlak.

  3. 3

    Jednoduché a vynikajúce jedlo to je. Podávame s čím máme radi: ryža, zemiaky, cestoviny, krajec chleba alebo iba so šalátom.

Diskusia k receptu

aroooo
robievam veľmi podobne, "birka perkelt/ mám veľmi rada, no asi si zabudla na kúsok čili alebo feferónky....
marianne
@Aroooo (8.6.2019 15:22)

Dala som štipľavu papriku.... Ďakujem za pristavenie sa všetkým , recept je zo stránky mäso domov, smak Žilina, a ako to v recepte písali, tak som to postupne tam nahádzala... Ale nabudúce skúsim pretlak dat na začiatku... Vďaka za radu
1x kvakac
kvakac
@Haji (7.6.2019 20:44)

Baranina je dobré mäso, len ho musíš jesť horúce, lebo chladne sa lepí na ústa. Mlada jahňacina nie, ale zase nemá ten šmak. Ja mám rád baranie mäso.
denyany
Pri takomto malom množstve ingrediencií a jednoduchej príprave je konečná chuť fantastická, vynikne tak tá baranina. Tiež ju mám veľmi rada a najbližšie ju pripravím podľa tohto receptu, ohromne si ma navnadila!
janger
@marianne , Marianka, mala som v mraznicke jahnacie, tak som to spravila na tento tvoj jednoduchy sposob. Pretlak som dala do zakladu podla rady @radoxa.
Velmi chutne to bolo. Ozaj jednoducha priprava a jedlo chutne.
Dakujem za recept :-).


marianne
@Janger (15.8.2019 22:38)

vďačne @janka , som rada že chutilo . Otrepané v jednoduchosti je krása, má niečo do seba... vidím svoje meno v komentároch, reku to bude moje....:-) prestali mi chodiť notifikácie do emailu, keď niekto napíše koment pod recept, tak sa ospravedlňujem že neospíšem, keď mám frmol....ale dnes piatok, flákam sa po vareche, čo by som si dobeého ukuchtila a zrazu sa poteším:-)
1x janger
janger
@marianne , Marianka, aj mne prestali chodit notifikacie pod mojimi receptami, uz asi dva roky su tomu, mozno aj dlhsie.....aj som sa stazovala, ale teda nic, kompetentni sa tomu nevenuju, asi nemaju cas na taketo pre nich "nedolezite" veci....takze tiez neviem, ak mi niekto napisal.

Az predvcerom som zrazu po dlhej dobe dostala notifikaciu, tak neviem, ci sa to uz opravilo, alebo sa stal "zazrak nejaky". Dufam zo srdca, ze to uz konecne opravili. Lebo bolo to vzdy fajn, ked clovek vedel, ze mu niekto nieco napisal, alebo sa ho nieco chcel spytat. Alebo jednoducho si trochu pod receptom pokecat. Bolo to tu take zivsie, podla mna.
Pozdravujem ta:-).