Pohankový slaný koláč fotorecept

marianne - fotkamarianne, 5. októbra 2016
Pohankový slaný koláč (fotorecept)
Foto: marianne

Urodilo sa toľko strukovej fazule, že až. Porozdávala som a ešte jej je furt a stále dosť.. Zaváranú na sladko - kyslo nikto doma nechce. Zobraziť celý popisUrodilo sa toľko strukovej fazule, že až. Porozdávala som a ešte jej je furt a stále dosť.. Zaváranú na sladko - kyslo nikto doma nechce. Tak z nej varím, čo to dá. Recept na cesto som čiastočne vygooglila, čiastočne si prispôsobila. Zaprášilo sa.

16
porcií
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 ČL
2 ČL
1 ks
50 ml
150 ml
Plnka:
2 ks
2 strúčiky
300 g
hustý




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak na plátky. Pridáme pokrájanú zelenú fazuľku, orestujeme spolu. Pridáme pretlak, oregáno, soľ, korenie a podlejeme vodou. Uvaríme hustú omáčku. Necháme vychladnúť.

    Pohankový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny na cesto vypracujeme, necháme na hodinku odležať. Rozdelíme na dve časti. S cestom sa trošku horšie pracuje, ale odporúčam ho rovno vyválkať na pečiacom papieri a potom šup aj s papierom na plech, Ide to easy-peasy:-)

    Pohankový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplníme. Pokrájame na kocky syr a poukladáme. Ja milujem olomoucké syrečky, ale výber je na každom individuálny.

    Pohankový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme na 180 stupňov 10 - 15 min.

    Pohankový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo.

    Pohankový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

denyany
Najprv som si myslela, že došlo k preklepu, na prvej fotke to vyzerá ako slivka. Ale ďalej som zistila, že je to ozaj slané a sliny mi len tak tečú. Nám sa fazuľa tento rok nevydarila, ale kúpim a urobím, krásny koláčik.
marianne
Dakujem vam, cesto si môžte samozrejme vymeniť za klasické kysnuté z pšeničnej múky,ak pohánku nemusíte. @denyany nám sa vydarila až moc, zahlusila mi pol záhrady, kde sa pozries sama fazuľa a iná zelenina bola biedna zase..
kukulienka71
Ty môžeš, milá @marianne , vyhlásiť, že u vás o fazuľky teda ide!:-))) veľmi dobre si to vymyslela, aj mne tečú slinky, ako @denyany...nad ôvažok sa mi páči, že cesto je tenučké a plnky veľaaaa:-)
altyn
Prosím redakciu, odstrániť tento recept z polievok. Ďakujem
kuchticka
@marianne , prave denes som rozmyslala ake bezmasite jedlo uvarit, tento tvoj rtecept je prave ono, co som potrebovala. Spravim nabuduce, dnes boly carbanzo beens so zeleninou (rozna miechanica) a posypane syrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia