Rybací filet s čerstvým feniklom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 2. februára 2014
Rybací filet s čerstvým feniklom (fotorecept)
Foto: marianne

Z časopisu o cestovaní.Nešpecifikovali, aký druh ryby to má byť.Mala som filet z kapra,tak voľba bola jasná.Celkom mi ten recept prišiel vhod.Môže byť z tresky,tilapie,hejka,lososa.Voľba je na Vás...

25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks buľva
1,5-2 dl
 (podľa chuti)
1 strúčik veľký na plátky pokrájaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filet nasolíme,okoreníme,polejeme citr.šťavou.

    Rybací filet s čerstvým feniklom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zapekaciu misu riadne vymastime maslom(oliv.olejom).Poukladáme pokrájaný na plátky fenikel,rozprestrieme bylinky(dala som byľky rozmarínu,tymiánu) podľa chute,čo Vám vyhovuje...na ne potom položíme rybací filet.Zakryjeme ďalšími feniklovými plátkami,pokrájaným cesnakom,maslom a zalejeme vínom.Dala som rizling vlašský 2012.

    Rybací filet s čerstvým feniklom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme 25-30 min na 200 stupňov.Mala som s opekanými zemiakmi a jogurtovo-cesnakovým dressingom.

    Rybací filet s čerstvým feniklom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som si ešte aj par oliviek prihodila,som si to tak stredomorsky šmrncla so sladkovodnou rybou.-))

    Rybací filet s čerstvým feniklom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Vonia mi to až sem! Kapra môžem kedykoľvek a na akýkoľvek spôsob a tento tvoj sa mi veľmi páči. Až kúpim fenikel, vyskúšam.:-)
Hľadala som inšpiráciu na pstruha s feniklom a hľa...aký výborný recept som objavila až teraz...neviem ako mi mohol uniknúť...ide sa na to...vďaka za fajn recept
Rybička bola výborná....ja som pridala k feniklu aj červenú cibuľu....fenikel nabudúce najprv 1-2 minútky povarím(pre mňa bol až príliš chrumkavý)...celkove recept výborný a veľmi sme si pochutili...

Pridaj komentár k receptu: