Foto: marianne
Aj som uvažovala, či ho tu dať,ale keď strašne jednoduchý a strašne dobrý bol:-) Záhradková inšpirácia,pretrhávala som mrkvu a tú malučkú mi bolo ľúto Zobraziť celý popisAj som uvažovala, či ho tu dať,ale keď strašne jednoduchý a strašne dobrý bol:-) Záhradková inšpirácia,pretrhávala som mrkvu a tú malučkú mi bolo ľúto vyhodiť,no čo s ňou...Kto chce,kus mäsa priloží,ale mne nebolo treba,zjedla som dve misky a mám dosť:-)
Postup
-
1
Cícer dáme uvariť v osolenej vode s bobkovým listom.Na PL masla a PL oliv.oleja dáme osmahnúť nadrobno pokrájanú cibuľu.Pridáme malé mrkvičky (pretrhané zo záhradky) a na plátky pokrájaný zeler.Opečieme do chrumkava.Nachystáme si špenátové lístky.
-
2
Cícer scedíme,zmiešame s bylinkami,opečenou zeleninou,pretlačeným cesnakom a nakoniec vmiešame lístky čerstvého špenátu...(mala som pol na pol špenát a mladý šalát).
-
3
Ale sýty je dosť,teda.
Kľudne šošovicu,tu peniažtekovú alebo červenú drobnú,akýkoľvek druh fazule,mungo,adzuki,bielá či strakatá fazuľa...žiadnou strukovinou nič nepokazíš...Dokonca ani krúpy,ryža,cestoviny by nemuseli byť zle...čo špajza ponúka..
*****
vďaka, dúfam, že sa zavďačíš:-)