Foto: marianne
Na francúzsky spôsob. Nabudúce spravím aj z akéhokoľvek vykosteného mäsa,bolo to veľmi dobré a niečo iné, ako mi bolo povedané:-)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
4 plátky údená |
|
4 - 8 plátkov |
|
4 plátky |
|
4 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Strúhanková zmes: | |
100 g |
|
1 PL |
|
1 ks celé |
|
40 g na potretie alobalu |
|
Postup
-
1
Kurča rozštvrtíme, posolíme, okoreníme, dáme štipku proveslánskeho korenia (nemusí byť, ani v recepte nebolo, ale pasovalo mi tam) a obalíme rozšľahaným vajíčkom do ktorého sme zamiešali mlieko a strúhanku. Tu podotýkam, že to obalovanie ide ťažko,/ malo to konzistenciu mrveničky/. Spravila som to jednoducho tak, že som dala štvrtku kuraťa na pomaslovaný alobal a strúhankovou plnkou posypala. Alebo si to môžete doriediť mliekom cca 1dl a pridaním ešte jedného vajíčka. Nechám na vás. Zabudla som odfotiť, kajam sa.:-)
- 2
Alobal, najlepšie v dvojmo a primeranej veľkosti potrieme maslom, položíme naň porciu obaleného kurčaťa, plátok slaniny, plátok rajčiny, plátok citróna a listok bobkoveho listu.
- 3
Alobal dobre zabalíme a pečieme na plechu, sú to predsa len celé štvrtky, treba to nechať prepiecť. Čas je na vás, poznáte si rúru. Ja som dobrých 50 minút. V recepte bolo 30 minút, ale to u mňa nehrozilo, bolo ešte krvavé pri kosti. Ja som si tam prišupla ešte morčacie stehno.
- 4
Potom alobal pootvoríme a nechame zružovieť aspoň 10 minút.
- 5
My sme mali s celozrným pečivom. Ideálna je francúzska bagetka alebo príloha podľa vášho uváženia.
- 6
Alobal.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*