Kurča v alobale fotorecept

marianne - fotkamarianne, 13. septembra 2015
Kurča v alobale (fotorecept)
Foto: marianne

Na francúzsky spôsob. Nabudúce spravím aj z akéhokoľvek vykosteného mäsa,bolo to veľmi dobré a niečo iné, ako mi bolo povedané:-)

4
porcie
15-20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
4 plátky údená
4 - 8 plátkov
4 plátky
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Strúhanková zmes:
100 g
1 PL
1 ks celé
40 g na potretie alobalu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča rozštvrtíme, posolíme, okoreníme, dáme štipku proveslánskeho korenia (nemusí byť, ani v recepte nebolo, ale pasovalo mi tam) a obalíme rozšľahaným vajíčkom do ktorého sme zamiešali mlieko a strúhanku. Tu podotýkam, že to obalovanie ide ťažko,/ malo to konzistenciu mrveničky/. Spravila som to jednoducho tak, že som dala štvrtku kuraťa na pomaslovaný alobal a strúhankovou plnkou posypala. Alebo si to môžete doriediť mliekom cca 1dl a pridaním ešte jedného vajíčka. Nechám na vás. Zabudla som odfotiť, kajam sa.:-)

  2. 2

    Alobal, najlepšie v dvojmo a primeranej veľkosti potrieme maslom, položíme naň porciu obaleného kurčaťa, plátok slaniny, plátok rajčiny, plátok citróna a listok bobkoveho listu.

    Kurča v alobale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Alobal dobre zabalíme a pečieme na plechu, sú to predsa len celé štvrtky, treba to nechať prepiecť. Čas je na vás, poznáte si rúru. Ja som dobrých 50 minút. V recepte bolo 30 minút, ale to u mňa nehrozilo, bolo ešte krvavé pri kosti. Ja som si tam prišupla ešte morčacie stehno.

    Kurča v alobale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom alobal pootvoríme a nechame zružovieť aspoň 10 minút.

    Kurča v alobale (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    My sme mali s celozrným pečivom. Ideálna je francúzska bagetka alebo príloha podľa vášho uváženia.

    Kurča v alobale (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alobal.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu