Foto: marianne
Jeden veľmi starý, babičkovský recept zo zemiakov v pôvodnej verzii. Vy si tam môžte popridávať kadečo, od orechov, maku, škorice... Mne sa páči ale, Zobraziť celý popisJeden veľmi starý, babičkovský recept zo zemiakov v pôvodnej verzii. Vy si tam môžte popridávať kadečo, od orechov, maku, škorice... Mne sa páči ale, táto pôvodná verzia. Na tanieri si ho pokvapkám troškou medu. Jednoduchší už ani nemôže byť a dosť ťažko sa čaká na vychladnutie. Je to dobrota.
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nastrúhame, zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou a vanilkovým cukrom.
-
2
Masu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a nahusto na ňu naukladáme rozpolené slivky. Ak sú veľmi kyslé, namáčame rezné rany jemne do cukru.Pokvapkáme olejom.
-
3
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov 15-20 minút.
-
4
Hotovo, čakajúci ...
Diskusia k receptu