Slivková baba fotorecept

marianne - fotkamarianne, 16. augusta 2015
Slivková baba (fotorecept)
Foto: marianne

Jeden veľmi starý, babičkovský recept zo zemiakov v pôvodnej verzii. Vy si tam môžte popridávať kadečo, od orechov, maku, škorice... Mne sa páči ale, Zobraziť celý popisJeden veľmi starý, babičkovský recept zo zemiakov v pôvodnej verzii. Vy si tam môžte popridávať kadečo, od orechov, maku, škorice... Mne sa páči ale, táto pôvodná verzia. Na tanieri si ho pokvapkám troškou medu. Jednoduchší už ani nemôže byť a dosť ťažko sa čaká na vychladnutie. Je to dobrota.

15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
5 PL
štipka
1 bal. (alebo kryš. cukor
 čerstvé
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nastrúhame, zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou a vanilkovým cukrom.

    Slivková baba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Masu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a nahusto na ňu naukladáme rozpolené slivky. Ak sú veľmi kyslé, namáčame rezné rany jemne do cukru.Pokvapkáme olejom.

    Slivková baba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov 15-20 minút.

    Slivková baba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo, čakajúci ...

    Slivková baba (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ampara
Toto je bomba! Slivky milujem,minimum práce a určite maximálny výsledok!
drajan
To je pre mňa absolútna novinka, vôbec si neviem predstaviť chuť... slivkové koláče milujeme... hm, asi skúsim.
jozka2
Zasluzenych 5 za recept.To sa az cloveku nechce verit ako nase babky a prababky dokazali vykuzlit dobroty z nicoho.Poznam recepty aj z cukrovej repy,ale tento zem.je hotova bomba.Urcite skusim.
havino
ma neštvi, že zemiaky, už týžden mi po rozume chodí čo dať pod slivky a mak, len nie múku, ani vločky
marianne
Dievcata dakujem za komentare, dufam,ze vam zachuti tak ako nam. Mne ucaroval, chystam sa ho vyskusat aj s inym ovocim a aj na slano. Nasla som ho v jednom casopise, kde pisatelia spominali na jedla z detstva a jedna starsia pani pisala, ze jej ho pekavala starka a isli sa ako deti za nim utlct. Veru nase babky mali vseliake finty:-)
babkamt
upútal ma tvoj koláč, zemiakové cesto by ma nenapadlo dať do koláča. Vyskúšam:-) Mám rada recepty starých materí.
annan
Teraz je čas sliviek, musím vyskúšať,ale už som veľmi zvedavá,ako bude chutiť.
marianne
Vsetkym Vam dakujem:-) Ak sa rozhodnete vyskusat,mozno ta chut nebude na aku ste zvyknute z muky, je ina, zemiakova. Fantazii sa medze nekladu a mozte si ho vylepsit, cim mate radi. Ja som ho chcela vyskusat v tejto povodnej verzii, ale tiez s nim este zaexperimentujem. Zaujmave je, predpokladam podla profilov, ze vacsina sme uz babky, ale ani jedna sme o nom este nepoculi:-))
marianne
aa @mariamka a co si ho nepridala?, skoro rovnaky, vyborny, trosku iny pomer surovin, no vida, odkial ho mas?:-)
mariamka
prehliadka krajovych specialit na moravsko-sliezsku :) viem, ze som vtedy dost guglila aj po povode a krajovych odlisnostiach, .. toz, ja tym kolacom velmi neublizim, ale kostovka dopadla vyborne, nacase zopakovat, kym este je sezona
marianne
ale ten cesnak v Tvojom ma odfaril...:-) to tam musim vyskusat
rona1
v zime skúste so sušenými slivkami, je to tiež výborné :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia