Slivková baba fotorecept

marianne - fotkamarianne, 16. augusta 2015
Slivková baba (fotorecept)
Foto: marianne

Jeden veľmi starý, babičkovský recept zo zemiakov v pôvodnej verzii. Vy si tam môžte popridávať kadečo, od orechov, maku, škorice... Mne sa páči ale, táto pôvodná verzia. Na tanieri si ho pokvapkám troškou medu. Jednoduchší už ani nemôže byť a dosť ťažko sa čaká na vychladnutie. Je to dobrota.

15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
5 PL
štipka
1 bal. (alebo kryš. cukor
 čerstvé
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nastrúhame, zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou a vanilkovým cukrom.

    Slivková baba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Masu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a nahusto na ňu naukladáme rozpolené slivky. Ak sú veľmi kyslé, namáčame rezné rany jemne do cukru.Pokvapkáme olejom.

    Slivková baba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov 15-20 minút.

    Slivková baba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo, čakajúci ...

    Slivková baba (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Zasluzenych 5 za recept.To sa az cloveku nechce verit ako nase babky a prababky dokazali vykuzlit dobroty z nicoho.Poznam recepty aj z cukrovej repy,ale tento zem.je hotova bomba.Urcite skusim.
Dievcata dakujem za komentare, dufam,ze vam zachuti tak ako nam. Mne ucaroval, chystam sa ho vyskusat aj s inym ovocim a aj na slano. Nasla som ho v jednom casopise, kde pisatelia spominali na jedla z detstva a jedna starsia pani pisala, ze jej ho pekavala starka a isli sa ako deti za nim utlct. Veru nase babky mali vseliake finty:-)
Vsetkym Vam dakujem:-) Ak sa rozhodnete vyskusat,mozno ta chut nebude na aku ste zvyknute z muky, je ina, zemiakova. Fantazii sa medze nekladu a mozte si ho vylepsit, cim mate radi. Ja som ho chcela vyskusat v tejto povodnej verzii, ale tiez s nim este zaexperimentujem. Zaujmave je, predpokladam podla profilov, ze vacsina sme uz babky, ale ani jedna sme o nom este nepoculi:-))
prehliadka krajovych specialit na moravsko-sliezsku :) viem, ze som vtedy dost guglila aj po povode a krajovych odlisnostiach, .. toz, ja tym kolacom velmi neublizim, ale kostovka dopadla vyborne, nacase zopakovat, kym este je sezona

Pridaj komentár k receptu: