Pšenové fašírky fotorecept

marianne - fotkamarianne, 5. januára 2014
Pšenové fašírky (fotorecept)
Foto: marianne

Z časopisu o jedle. Sú výborné ako príloha alebo hlavné jedlo. Aj na studeno sú super.Kto chce, môže si zvyšok mäsa pridať, pridala som údené,bo by mi to nejedol drahý,také holé:-D... V pôvodnom recepte mäso nebolo,ja som si urobila bez. Stačí Vám urobiť z polovičnej dávky,robila som z jedného hrnčeka-250ml a je toho až-až..

12 veľkých fašíriek
porcií
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (lúpané proso)
3 ks
2 ks nadrobno pokrájaná
1 PL
1 hrsť
1/2 ČL
2 PL alebo iný podľa chuti
 alebo údenina (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Robila som s polovičnej dávky. Jeden hrnček-250 ml. Pšeno zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút postáť vo vode.Prepláchneme na sitku,necháme trošku odkvapkať.Zvaríme v hrnci 2,5 hrnčeka vody,mierne osolíme a pridáme odkvapkané pšeno.Necháme udusiť ako ryžu.Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.

    Pšenové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji alebo masle zosklovatíme cibuľu pokrájanú na drobno a nastrúhanú mrkvu.Posolíme,pokoreníme a podusíme.

    Pšenové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté pšeno a mrkvovú zmes zmiešame,pridáme rascu,soľ,bylinky,pridala som aj strúčik cesnaku a zahustíme krupicou.Na tú som zabudla,boli dobré aj bez nej.

    Pšenové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvarujeme fašírky.Vyprážame na oleji,masti alebo pečieme v rúre na pečiacom pap.,ešte som ich pokvapkala oliváčom.

    Pšenové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Sú naozaj chuťovo skvelé.

    Pšenové fašírky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
@marianne
a čo to drží pohromade..ked nemusí byť ani tá lyžica krupice..ani vajíčka..??nerozpadáva sa to..::
bo pšeno mám rada-časom by som skúsila..robím ho na rôzne variácie od @danda3 som odkukala..toto by bola dalšia...
čo si si k tomu dala..??
veselú náladu k pochmúrnej nedeli želám...:-)
dnes som prave doma pozerala na tie sacky psena co mam, ze co s nimi, ze by bodlo daco slane :) a tot ty ako na zavolanie, :) dnes uz nie, ale najblizsie budu urcite v nejakej variacii, diky za tip, ja myslim, ze drzat to bude, ved lepkave je to dost, vyzeraju naozaj dobre :)
No nerozpadlo sa to @radost ako vidiet na obrazku,ale ak mas obavy,tak tam hod vajicko.Na tu krupicu som na smrt zabudla,inak by som ju tam dala.To pseno je dost lepkave,ked sa uvari..
Ja som si k tomu dala spenat a volske oko a kusok oprazenej slaniny.Ale muz tam mal zamiesane udene a tomu to chutilo velmi.Styri sfukol,ani okom nemihol.Mozno keby som to vyprazala na panvici v oleji,by sa to rozpadlo,ale na peciacom pap.nie.Aj Tebe,zelam pekny zvysok nedele @radost .:-)
super,v týždni budú na obed,k tomu šalátik z kyslej kapusty ....pšeno sme sa naučili jesť minulý rok,je to suprové jedlo
Jej, to sú ale fešné fašírky ! :) Pšeno čaká v komore už pár mesiacov, ale zatiaľ som sa k nemu nedostal, takže vďaka tebe bude konečne príležitosť :-))
uvarene, vyskusane, vyborne! tiez som zabudla na tu krupicu :) zato som dala opecenu slaninku a udene tofu, nejake tie koreniny, mne to chuti take same ako to je, mojim som "na zahustenie" urobila fazulkovy privarok, .. a samozrejme lenivost zvitazla, resp. kratkost casu, piekla som to cele v plechu a je to super, dakujem :)

jeej @mariamka ci sa tesim,ze sa dielo podarilo,dobry napad na plech natriet aj ja tak spravim,dakujem ze si vediet dala aj s fotkou:-)
a slaninka tomu urcite pomohla...
Vam vsetkym dakujem za komentare:-)
Dnes sme mali tieto fašírky na večeru... len nabudúce musím na drobnejšie mrkvu nastrúhať... chutili veľmi dobre a ten cesnak tam určite patrí, dodá tú správnu chuť a arómu. :)



Tak toto bolo vynikajúce, dnes som prvý krát robila, skúšala som aj piecť, boli také chrumkavejšie, ale keďže mi dve zostali, tak tie som vypražila. Vynikajúce, mňam :-). Ďakujem za úžasný receptík.
dnes som ich vyskúšal a podarili sa! S Troma strúčikmi cesnaku, zelerovou vňaťou a pažitkou boli na jednotku. A cibuľou tiež netreba šetriť. Dodáva tam úplne fantastickú chuť.

Pridaj komentár k receptu: