Foto: marianne
Z časopisu o jedle. Sú výborné ako príloha alebo hlavné jedlo. Aj na studeno sú super.Kto chce, môže si zvyšok mäsa pridať, pridala som Zobraziť celý popisZ časopisu o jedle. Sú výborné ako príloha alebo hlavné jedlo. Aj na studeno sú super.Kto chce, môže si zvyšok mäsa pridať, pridala som údené,bo by mi to nejedol drahý,také holé:-D... V pôvodnom recepte mäso nebolo,ja som si urobila bez. Stačí Vám urobiť z polovičnej dávky,robila som z jedného hrnčeka-250ml a je toho až-až..
porcií
na 200 °C
Suroviny
500 g (lúpané proso) |
|
3 ks |
|
2 ks nadrobno pokrájaná |
|
1 PL |
|
1 hrsť |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
2 PL alebo iný podľa chuti |
|
alebo údenina (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Robila som s polovičnej dávky. Jeden hrnček-250 ml. Pšeno zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút postáť vo vode.Prepláchneme na sitku,necháme trošku odkvapkať.Zvaríme v hrnci 2,5 hrnčeka vody,mierne osolíme a pridáme odkvapkané pšeno.Necháme udusiť ako ryžu.Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
-
2
Na oleji alebo masle zosklovatíme cibuľu pokrájanú na drobno a nastrúhanú mrkvu.Posolíme,pokoreníme a podusíme.
-
3
Vychladnuté pšeno a mrkvovú zmes zmiešame,pridáme rascu,soľ,bylinky,pridala som aj strúčik cesnaku a zahustíme krupicou.Na tú som zabudla,boli dobré aj bez nej.
-
4
Tvarujeme fašírky.Vyprážame na oleji,masti alebo pečieme v rúre na pečiacom pap.,ešte som ich pokvapkala oliváčom.
-
5
Sú naozaj chuťovo skvelé.
a čo to drží pohromade..ked nemusí byť ani tá lyžica krupice..ani vajíčka..??nerozpadáva sa to..::
bo pšeno mám rada-časom by som skúsila..robím ho na rôzne variácie od @danda3 som odkukala..toto by bola dalšia...
čo si si k tomu dala..??
veselú náladu k pochmúrnej nedeli želám...:-)
Ja som si k tomu dala spenat a volske oko a kusok oprazenej slaniny.Ale muz tam mal zamiesane udene a tomu to chutilo velmi.Styri sfukol,ani okom nemihol.Mozno keby som to vyprazala na panvici v oleji,by sa to rozpadlo,ale na peciacom pap.nie.Aj Tebe,zelam pekny zvysok nedele @radost .:-)
nie-nepotrebujem tam vajíčko..máš pravdu-na plechu to bude okey..uložila som si ťa..teda-tvoj recepis..:-)
a slaninka tomu urcite pomohla...
Vam vsetkym dakujem za komentare:-)
Ahoj @bretinka ,ak je pšeno uvarené,tak ich len nechaj v rúre pod grilom alebo na 220 zapiecť a budú chumkave...:-)