Helin koláč

marianne - fotkamarianne, 14. februára 2014
Helin koláč
Foto: marianne

Kolegyňa Poľka ho doniesla raz do práce,bol výborný,iný názov ma nenapadá.Toto cesto je tak akurát pre malé formy všakovatých tvarov,možno sa niekomu pridá.Pečiem ho už nejaký ten piatok,je to rýchlovka.Čo si naň poukladáte,to máte.Ovocie alebo makovú plnku,orechy.Celý týždeň mi mak po rozume lieta,tak makový.Padol teplý ešte na posedenie,jednohubka pre dvoch.

25-30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

100 g
100 g (alebo med)
100 g
2 - 3 ks podľa veľkosti
štipka
podľa chuti
1 hrsť
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo vyšľaháme s cukrom(ja som piekla s medom),postupne pridávame žľtka a došľaháme.Po lyžiciach prisýpame múku (použila som špaldovú) so štipkou sódy bikarbóny a nakoniec ušľahaný sneh z bielok.Cesto vylejeme do vymastenej formy.

    Helin koláč - obrázok 1
  2. 2

    Plnka podľa ľubovôle.Ja som zmiešala pomletý mak s vanilkovým cukrom,brusnicami a prevarila s trochou mlieka.A tvarovala na cesto ako na štedrák po obvode s lekvárom.Posypala vlašákmi.

    Helin koláč - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme radšej pomalšie a dlhšie..každý poznáme muchy svojej rúry,už mi aj zhorel raz,takže radšej opatrne.Upečený trošku poprášime práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzera naozaj velmi chutne, a dnes aj aktualne :) zaradujem do repertoaru