Z knihy Dobrá kuchárka Márie Hájkovej. Takisto môžeme postupovať pri jahňacom mäse. Je výborné.
na 180-200 °C
Suroviny
| 1 kg (alebo jahňacie) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 l kyslé | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL čerstvo mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL rozomleté semienka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL mletá | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks potlčené | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti2-3 ks nadrobno pokrájaná | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mala som pekné baranie stehno.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Mäso dobre odblaníme, odstránime mastné časti a namočíme cez noc alebo na niekoľko hodín do kyslého mlieka.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Mäso z kyslého mlieka vyberieme, osušíme obrúskom zo všetkých strán, osolíme a položíme na vymastený pekáč masťou. Mäso prešpikujeme cesnakom. Robím tak, že do trochy oleja pridám zmes korenín z čierneho korenia , postruhaného muškátového orieška, mletého feniklu, mletej rasce a potlčených klinčekov. Touto zmesou ponatieram mäso. A opäť necháme cez noc prejsť koreninami, ak sa ponáhľate, nemusíte. Pred pečením posypať nadrobno pokrájanou cibuľou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Druhý deň, podlejeme vodou, vložíme do rúry a za občasného podlievania vlastnou šťavou upečieme do mäkka. Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia. My sme mali s chlebom a baranie rohy k tomu.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu