Baranie mäso na spôsob diviny fotorecept

marianne - fotkamarianne, 10. októbra 2015
Baranie mäso na spôsob diviny (fotorecept)
Foto: marianne

Z knihy Dobrá kuchárka Márie Hájkovej. Takisto môžeme postupovať pri jahňacom mäse. Je výborné.

2-3 hod minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg (alebo jahňacie)
1 l kyslé
100 g
1/2 ČL čerstvo mleté
1/2 ks
1 ČL rozomleté semienka
1 ČL mletá
2 ks potlčené
3-4 strúčiky
podľa chuti2-3 ks nadrobno pokrájaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mala som pekné baranie stehno.

    Baranie mäso na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso dobre odblaníme, odstránime mastné časti a namočíme cez noc alebo na niekoľko hodín do kyslého mlieka.

    Baranie mäso na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso z kyslého mlieka vyberieme, osušíme obrúskom zo všetkých strán, osolíme a položíme na vymastený pekáč masťou. Mäso prešpikujeme cesnakom. Robím tak, že do trochy oleja pridám zmes korenín z čierneho korenia , postruhaného muškátového orieška, mletého feniklu, mletej rasce a potlčených klinčekov. Touto zmesou ponatieram mäso. A opäť necháme cez noc prejsť koreninami, ak sa ponáhľate, nemusíte. Pred pečením posypať nadrobno pokrájanou cibuľou.

    Baranie mäso na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Druhý deň, podlejeme vodou, vložíme do rúry a za občasného podlievania vlastnou šťavou upečieme do mäkka. Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia. My sme mali s chlebom a baranie rohy k tomu.

    Baranie mäso na spôsob diviny (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Slovenská kuchyňa, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@marianne.za 4 eurka by som si kúpil aj ja,len som nemal to šťastie kúpiť za takú cenu.ale som optimista,túto situáciu v SVK beriem z humorom.skôr je problém v našich končinách baraninu vôbec dostať.aj tak ďakujem za skvelý recept,podľa ktorého baraninku raz aj tak pripravím
pekne maso s ruckou,, boli casy, ked ma svokor zasoboval, ale to namacanie v kyslom mlieku pocujem prvy raz, a este fenikel? tak akurat caj,, pekne sa ti rozpada, take cele pekne, natural, len kde toho barana splasit?