Foto: marianne
Z knihy Dobrá kuchárka Márie Hájkovej. Takisto môžeme postupovať pri jahňacom mäse. Je výborné.
na 180-200 °C
Suroviny
1 kg (alebo jahňacie) |
|
1 l kyslé |
|
|
|
100 g |
|
1/2 ČL čerstvo mleté |
|
1/2 ks |
|
1 ČL rozomleté semienka |
|
1 ČL mletá |
|
2 ks potlčené |
|
3-4 strúčiky |
|
podľa chuti2-3 ks nadrobno pokrájaná |
|
Postup
-
1
Mala som pekné baranie stehno.
-
2
Mäso dobre odblaníme, odstránime mastné časti a namočíme cez noc alebo na niekoľko hodín do kyslého mlieka.
-
3
Mäso z kyslého mlieka vyberieme, osušíme obrúskom zo všetkých strán, osolíme a položíme na vymastený pekáč masťou. Mäso prešpikujeme cesnakom. Robím tak, že do trochy oleja pridám zmes korenín z čierneho korenia , postruhaného muškátového orieška, mletého feniklu, mletej rasce a potlčených klinčekov. Touto zmesou ponatieram mäso. A opäť necháme cez noc prejsť koreninami, ak sa ponáhľate, nemusíte. Pred pečením posypať nadrobno pokrájanou cibuľou.
-
4
Druhý deň, podlejeme vodou, vložíme do rúry a za občasného podlievania vlastnou šťavou upečieme do mäkka. Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia. My sme mali s chlebom a baranie rohy k tomu.
Diskusia k receptu