Foto: marianne
Pofiderná mi bola tá kombinácia, ale je leto - horúčavy, vtedy šalátujem. Risk je zisk, oplatilo sa, mne to chuti veľmi, ale Zobraziť celý popisPofiderná mi bola tá kombinácia, ale je leto - horúčavy, vtedy šalátujem. Risk je zisk, oplatilo sa, mne to chuti veľmi, ale uznávam, že ja mávam divné chute. Z knihy: IBA 4 SUROVINY. Mal by to byť španielsky recept, ale neručím. Odporúčam dobre vychladený.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pomaranče ošúpeme, odstránime zvyšky bielej dužiny. Nakrájame na plátky, odstránime zrniečka. Na taniere do kruhu poukladáme pomarančové kolieska a cibuľové krúžky, osolíme a ochutíme čiernym korením. Do stredu každého taniera dáme 4 olivky a šalát pokvapkáme oliv.olejom. Prikryjeme a pred podávaním necháme 30 minút odstáť.
V Španielsku sa podáva hlavne k rybám, i k hydine.
*****
varecha.pravda.sk/recepty/pestry-ovocny-salat-s-cervenou-...
varecha.pravda.sk/recepty/sicilsky-pomarancovy-salat-po-n...
Tak toto je s pomarancom. Tu davam len trosku cervenneho vinneho octu, posypem oreganom a nasekanymi orechmi.
A toto je s grapefruitom. V tomto pripade davam trosku viac cerveneho vinneho octu, ktory ciastocne potlaci horku chut grapu. Niekedy je to vyborne ak das pod toto list ladoveho salatu.
@vsetkym dakujem za komentare.
no ak by si chcel naozaj vedieť, nie nebola som. recept som čítala uverejnený, spravila a pridala, ten istý recept bol aj v TV.
môžeš mi povedať, prečo si ku mne permanentne sprostý???
@2010 si sa totiž nespýtal, či robil ten svoj pomarančový šalát na Sicílii.
garantujem ti, že ten šalát však odtiaľ je.
si fakt trapný a už veľmi dlho.
@marianne , ospravedlňujem sa ti za seba, svoje komentáre a linky som pridala v dobrej viere, za toto nemôžem.
prepáč mi.
dakujem.
Ja by som to tiež skúsila s červenou blanšírovanou cibuľou,ale nie plátky pomarančov;vyrezala by som mesiačiky.Len dobré pomaranče kúpiť-to je problém.