Jablková torta
Jablková torta

Jablková torta

marianne - fotkamarianne, 27. septembra 2017
Jablková torta
Foto: marianne

Zjesenieva sa, tak oživenie a pripomenutie takej lokálnej a jesennej suroviny, ako sú jablká nemôže uškodiť. Túto až primitívne jednoduchú tortu zo štyroch surovín robievam najmenej 30 rokov. Recept tu už asi aj niekde bude, ale mám čas, tak ju tu hodím na pripomenutie. Je nepresladená, výborná a rýchlofka:-)

5 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 - 600 g
2 ks
1 balenie
3 - 4 PL
nemusí byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy navrstvíme piškóty a boky formy potrieme slabou vrstvou masla.

    Jablková torta - obrázok 1
  2. 2

    Jablká očistíme, pokrájame na menšie kúsky, mesiačiky už ako vám pasuje a dáme variť do hrnca s 1/2 l vody a 3 - 4 PL cukru. Viac cukru nie je treba, lebo piškóty sú sladké a môže sa prisladiť aj šľahačka.

    Jablková torta - obrázok 2
  3. 3

    Keď su jablká polomäkke /nerozvariť/ pridáme 2 Zlaté klasy rozmiešané v 1/4 l vody. Krátko povaríme a vylejeme do formy s piškótami. Necháme riadne vychladnúť. Ja ju pichnem, keď je prechladená, aj do chladničky.

    Jablková torta - obrázok 3
  4. 4

    Dozdobíme šľahačkou, ak chceme, ale nie je to nutné. Ja ju mám radšej takto na čisto, ale doma ľúbia so šlahačkou.

    Jablková torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@Marianne jsi zlatá, to se povedlo. Já už jsem za tímto levelem. Mám vyčleněný Bermundský pytlík, kde skladuji singl ponožky. A když je potřeba - projdu pytlík - zpravidla jsem úspěšná.

Pridaj komentár k receptu: