Foto: marianne
Pokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny Zobraziť celý popisPokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny a baraniny.Človek by ani nepovedal,ako spolu ladí rozmarín s mätou.Naozaj šťavnaté,voňavé mäsko.
Suroviny
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 - 3 vetvičky |
|
|
|
|
|
|
|
na ozdobu |
|
Marináda: | |
3 PL |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 a 1/2 dl |
|
Postup
-
1
Stehno osolíme,okoreníme,prešpikujeme cesnakom a posypeme rozmarínom.
-
2
Ingrediencie na marinádu zmiešame,zalejeme prevarenou vriacou vodou,necháme vychladnúť a zalejeme stehno.Viď obr.1
-
3
Zakryjeme alobalom.Nechala som marinovať v chladničke dva dni.Priebežne som ho aj otáčala v marináde.
-
4
Pečieme na 175 stupňov hodinu,potom pridáme na 200 stupňov,kým nie je hotové.Sem-tam skontrolujeme,podlejeme,ak je treba.Pol hodinky pred koncom pečenia prišupneme malé obvarené zemiačky a cherry paradajky.Ja som ešte mala k tomu jogurtový dressing s medvedím cesnakom.
tiež kupujeme u domáceho "salašníka"..
aspoň kúsok by som si odštipla..ale-akosi sa mi to z tej fotky nedá..:-)