Pečené jahňacie stehno fotorecept

marianne - fotkamarianne, 19. apríla 2014
Pečené jahňacie stehno (fotorecept)
Foto: marianne

Pokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny a baraniny.Človek by ani nepovedal,ako spolu ladí rozmarín s mätou.Naozaj šťavnaté,voňavé mäsko.

Suroviny

1 ks
2 strúčiky
2 - 3 vetvičky
 na ozdobu
Marináda:
3 PL
2 strúčiky
1/2 ČL
1 PL
2 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 a 1/2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno osolíme,okoreníme,prešpikujeme cesnakom a posypeme rozmarínom.

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ingrediencie na marinádu zmiešame,zalejeme prevarenou vriacou vodou,necháme vychladnúť a zalejeme stehno.Viď obr.1

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme alobalom.Nechala som marinovať v chladničke dva dni.Priebežne som ho aj otáčala v marináde.

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 175 stupňov hodinu,potom pridáme na 200 stupňov,kým nie je hotové.Sem-tam skontrolujeme,podlejeme,ak je treba.Pol hodinky pred koncom pečenia prišupneme malé obvarené zemiačky a cherry paradajky.Ja som ešte mala k tomu jogurtový dressing s medvedím cesnakom.

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@marianne krásny rcp aj moja mamina dávala rozmarín+matu. Ja som nezohnala jahňacinu mali len celé jahňa 54 eur? A kotlety sa mi neušli,škoda ľúbim toto mäsko. Krásne foto:)
@tinca dakujem:-) u nas predavaju cele polovice po 7,50/kg,tak som ju vzala,ale masko perfektne,makucke islo od kosti...