Špaldové kernotto s čerstvým špenátom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 9. novembra 2013
Špaldové kernotto s čerstvým špenátom (fotorecept)
Foto: marianne

Som ani nevedela,že kernotto sú krúpy,aspoň tak píšu na vrecku.Chutná príloha alebo hlavné jedlo.Mala som s lososom.

Suroviny

1 hrnček namočené (250ml)
100 g
1 ČL
3 hrnčeky (po 250ml)
 alebo olivový olej (môže byť - nemusí)




Postup

  1. 1

    Nechám krúpy vždy na pár hodín namočiť,niekedy cez noc,rýchlejšie sa uvaria.. Privedieme k varu 3 hrnčeky vody, osolime a pridáme čajovú lyžičku kurkumy. Vsypeme precedené a premyté krúpy a varíme,kým sa nám neuvarí kaša.Odstavíme z ohňa a vmiešame čerstvý listový špenát,už neprevárame.Kto chce može vmiešať 1ČL masla....

    Špaldové kernotto s čerstvým špenátom (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

irenaw
tušila som, kto túto dobrotu spáchal :-)))
radost
@marianne
ja som si myslela-že to žlté je kukurica..a to sú krúpy žlté od kurkumy...:-))
krúpy máme -ja a syn-radšej ako ryžu, muž ich strpí..:-)
jednoduché jedlo..možno aj ako prílohu-napr. k zajtrajší prsiam kuracím...
to sa takto jednoducho-skromne-stravuješ furt...či iba občas..??
marianne
ja si doprajem:-)) to je len priloha,mala som k tomu lososa a zabila som to ruskou zmrzlinou s jahodami s cokoladou...videla som to varit na nejakom kanali o vareni,ale s jacmenymi krupami a zapacilo sa mi to...
radost
tak ja som sa tu vrátila..tie krúpy sú špaldové..??aj také dostať..??ja -jasné-len jačmenné poznám..
salinka
Krúpy sú veľmi dobré a zdravé. Chutilo by mi to bez rybky, ale s rybou...ešte viac:-)))
radost
@marianne
dakujem ti za trpezlivosť so mnou...zas som múdrejšia..kuknem v Jednote-či aj u nás krúpy premenovali...:-)
janger
Pocujem to prvykrat, kernotto....Musim pozriet, ci to aj tu dostat. Psenicne krupy (predvarene) som uz robila. Ale radsej by som mala zo spaldy. Iste si si pochutila, @marianka , a este k tomu s lososom :-)
honestka
bezproblemove ste mi naplanovali zajtrajsie jedlo spolu s kelovymi fasirkami. dakujem.
danda3
Marianka, recept šitý na mieru pre mňa, dúfam, že ešte nájdem na trhu špenát, keď nie, skúsim dať mrazený listový. ♥
ildinka
Ja používam aj normálne krúpy,teda nie špaldové ,udusené na póriku ako ryža...no super a keď ešte pridáte huby...mňamka....máte plnohodnotné zdravé jedli...l tomu ciklu,uhorku ....
paploska
super marianka, toto mi nejako uniklo. začínam to tu asi zanedbávať :-) nestíham ....
luca23
mňam, myslím, že zajedu zítra pro kroupy! :)
mariamka
konecne mi prisli tie krupy, ale uz preventivne som sa pripravila :) kedze je sezona, boli s cesnakom /medvedim/ a mozem povedat, jedno skvele jedlo,, pre mojich zrutov este kvazi "kowbojska fazula" naozaj chutne, same, ci bez
haji
Špaldové kroupy jsou pro mě novinka. Receptík si ukládám a v obchodě prolustruji nabídku - nějak mi, holky kroupové špaldové, unikly! Kroupy dělám a často. Už jsem to tu psala - míchám s podušenou hlívou. Klidně i jako hlavní chod bez masa. Díky za rozšíření obzorů!!
haji
@Mariamka (24.3.2016 08:19)
Krásná fotka, moc dobře to vypadá! Hned bych si dala!! Jsi šikulka!
mariamka
@Haji (24.3.2016 08:29)

Haji aj sa rehnim :)) nic nove, proste nove obzory :) a hlavne aj nove koreniny, dobre @marianka pise kurkuma, u mna este kari, rimska rasca, saturejka, oregano,, nech sa dari
marianne
Ďakujem za fotku @mariamka :-) ja sa na ne chystám s jarnou žihľavou. @haji aj Tebe za pristavenie sa, môžeš kľudne spraviť aj s jačmennými krúpami, rovnako dobré....
veronikkka
iste veľmi chutné 5*
chcem sa spýtať, tie krúpy v recepte sú z naozaj zo špaldy??? ked už názov Kernotto?
krúpy poznám jačmenné.
marianne
áno naozaj sú zo špaldy, ten recept bol vytlačeny na vrecku špaldových krúpov sa mi zdá....
macina87
Rizoto kde su pouzite krupy namiesto ryze sa vola krupoto,kernoto nazov nepoznam,krupoto robim z krupov kde davam sampiony i spenat,na konci trosku masla a smotany,vynikajuce.