Špaldovo-mrkvové placky

marianne - fotkamarianne, 4. júna 2015
Špaldovo-mrkvové placky
Foto: marianne

Pri odšťavovaní zeleninových štiav mi ostáva veľa zvyšnej drte. No čo s ňou? Tak aj toto je jeden zo spôsobov. Placky majú každý raz Zobraziť celý popisPri odšťavovaní zeleninových štiav mi ostáva veľa zvyšnej drte. No čo s ňou? Tak aj toto je jeden zo spôsobov. Placky majú každý raz inú farbu, podľa toho čo odšťavujem, ale chuťovo sú super. Tentokrát mrkva, trošku cvikle. Ak neodšťavujete, postrúhajte zeleninu, na ktorú máte chuť. Piecť na sucho.

1 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g (alebo drť)
180 g (alebo smotana)
1 ČL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetko vymiešať. Nechať hodinku odležať. S cestom sa výborne pracuje. Piecť na sucho, maslo, olej a smotana ho premastia dosť.

Diskusia k receptu

elixir
Jaj, takéto placky by som mohla do seba ládovať do aleluja :) Šup do KK.
mariamka
vyzeraju chrumkavo :) a navyse aj zdrave, to teraz u nas ide, zeby zajtrajsie ranajky? uvidime... :)
priroda
No,vcera som ich robila, pre vnukov. Nevedeli sa dockat, ale ked som dala na keramicku panvicu bez tuku, pripalilo sa to a musela som vymenit za teflonovu s malym mnozstvon tuku.
Chutovo boli dobre
marianne
Asponze tak☺ robim tak ,ze prvu vzdy pomastim a potom uz na such peciem,hlavne,ze chutili.dakujem @priroda
sunajn
Veď to sú "posúchy". :) Tiež som mal poslednou dobou plno drte z cvikly a rozmýšlal som nad fašírkami, ale aj tento variant je fajn. Ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia