Špaldovo-mrkvové placky

marianne - fotkamarianne, 4. júna 2015
Špaldovo-mrkvové placky
Foto: marianne

Pri odšťavovaní zeleninových štiav mi ostáva veľa zvyšnej drte. No čo s ňou? Tak aj toto je jeden zo spôsobov. Placky majú každý raz inú farbu, podľa toho čo odšťavujem, ale chuťovo sú super. Tentokrát mrkva, trošku cvikle. Ak neodšťavujete, postrúhajte zeleninu, na ktorú máte chuť. Piecť na sucho.

1 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g (alebo drť)
180 g (alebo smotana)
1 ČL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko vymiešať. Nechať hodinku odležať. S cestom sa výborne pracuje. Piecť na sucho, maslo, olej a smotana ho premastia dosť.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
No,vcera som ich robila, pre vnukov. Nevedeli sa dockat, ale ked som dala na keramicku panvicu bez tuku, pripalilo sa to a musela som vymenit za teflonovu s malym mnozstvon tuku.
Chutovo boli dobre
Veď to sú "posúchy". :) Tiež som mal poslednou dobou plno drte z cvikly a rozmýšlal som nad fašírkami, ale aj tento variant je fajn. Ukladám.

Pridaj komentár k receptu: