Foto: marianne
V recepte sa píše,že pochádza z Gréckej kuchyne. Jedla som na dovolenke čisto fazuľovo-paradajkové bez mletého mäsa,lebo aj také som už videla.Ak by znalci Zobraziť celý popisV recepte sa píše,že pochádza z Gréckej kuchyne. Jedla som na dovolenke čisto fazuľovo-paradajkové bez mletého mäsa,lebo aj také som už videla.Ak by znalci Gréckej kuchyne usúdili,že to nie je ono,prepíšem to na zapečenú fazuľu.Dá sa to uvariť z dostupných surovín,zrejme ich bude viac druhov PLAKI, podľa sezóny.Popozerala som ich aj na internete,ale ja mam recept na takéto a na zimu sa mi zdá vhodnejší.Každopádne je to výborné sýte jedlo v zime či lete.
na 200-220 °C
Suroviny
350-400 g |
|
1 ks menší |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
podľa chuti (príp. 1 konzerva) alebo čerstvé ošúpané |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
štipka |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Fazuľu uvaríme v osolenej vode skoro do mäkka.Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu,zeler,cibuľu.Uvaríme hustú omáčku.Ak Vám ostane po varení viac vody,tak ju zlejte,aby zostala iba uvarená masa.
-
2
Keď je to uvarené pridáme paradajky.Ja mám domáce zavárané,dala som sedmičkový pohár.Kto nemá dá konzervu,prípadne v lete čerstvé olúpané paradajky 0,5-1kg podľa chuti,kto má rád viac paradajok ako ja.. Ďalej pridáme popučený cesnak,alebo jemne pokrájaný,paradajkovú pastu(pretlak)cukor,oregáno,štipku škorice a premiešame.
-
3
Dáme na vymastený pekáč a zapečieme na 10-20 min na 200-220 stupňov.Ja som si dala s plátkom chrumkavej slaniny a chlebom.Posypeme petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu