Foto: marianne
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom, kto chce bez.
Postup
-
1
Očistíme a pokrájame na kocky rebarboru.
-
2
Dáme variť s dvoma paličkami škorice.
-
3
Rozvaríme na kašu a necháme vychladnúť.
-
4
Vyberieme škoricu a zmixujeme tyčovým mixerom a nanovo dáme na 10-15 minút prevariť.
-
5
Vsypeme 600g cukru a pokrájanú dužinu z pomaranča a šťavu z citróna.
-
6
Povaríme do želanej hustoty. Naplníme poháriky a na záver môžeme cvrknúť rumu, tak 1ČL. Uzavrieme a prevrátime hore dnom a vybavené. Kto sa bojí, nech zasterelizuje. Ja som nie, ale keď tak, tak väčšinou v rúre, nech chytí viečko.
oslovil ma tvoj recept..rebarboru pridávam do jahodového džemu a do mixov..skúsim i toto..čoskoro..kuknem-či už dorástla..bo som už spracovala..i do mrazničky dala-polotovar na džemy-kašu..
vravíš-že s citronom..??..ok
práve sa sterilizuje-pre istotu..
na začiatku som šprtla troška vody-pri rozváraní rebarbory-bolo by mi to priháralo..dala som dva pomaranče-boli doma..bez rumu..preto do pary..
zasa nová chuť u nás..bo čistý som nerobievala..som spokojná..tebe ďakujem..maj dobré dni..:-)
Preco by sa mala rebarbora pouzivat len do Jana? Dostala som pred 2 dnami od kamaratky 1,5kg a chcela by som ju este zuzitkovat...
Dakujem