Rebarborovo-škoricový džem fotorecept

marianne - fotkamarianne, 10. júna 2015
Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept)
Foto: marianne

Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom, kto chce bez.

Suroviny

1 kg
2 paličky (alebo 1ČL mletá)
1 ks dužina
600 g
podľa chuti
1 ks na šťavu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme a pokrájame na kocky rebarboru.

    Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme variť s dvoma paličkami škorice.

    Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozvaríme na kašu a necháme vychladnúť.

    Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme škoricu a zmixujeme tyčovým mixerom a nanovo dáme na 10-15 minút prevariť.

    Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vsypeme 600g cukru a pokrájanú dužinu z pomaranča a šťavu z citróna.

    Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povaríme do želanej hustoty. Naplníme poháriky a na záver môžeme cvrknúť rumu, tak 1ČL. Uzavrieme a prevrátime hore dnom a vybavené. Kto sa bojí, nech zasterelizuje. Ja som nie, ale keď tak, tak väčšinou v rúre, nech chytí viečko.

    Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@marianne
oslovil ma tvoj recept..rebarboru pridávam do jahodového džemu a do mixov..skúsim i toto..čoskoro..kuknem-či už dorástla..bo som už spracovala..i do mrazničky dala-polotovar na džemy-kašu..
vravíš-že s citronom..??..ok
@radost s citronom, ale len pre tych co maju radi kyslejsie dzemy, ako ja. Kto radsej sladsie, daj pomaranc. Kamaradke som dala s skusit citronom a jej chutil viac ten sladsi zase...:-)
Rebarboru som zavárala. Džem z nej ešte nie. Vyskúšam. Mala by sa rebarbora do Jána používať. Mám jej veľa. Poväčšine porozdávam. KK5* recept jednoduchý, rýchla príprava džemu.
zajtra by som ho varila mať rebarboru, opýtam susedy, občas mi cez plot podá, dva dni som zápasila s 13 kg jahodami, z tromi druhmi džemov, ale na tento by som chuť na robotu veru mala ešte
@marianne
práve sa sterilizuje-pre istotu..
na začiatku som šprtla troška vody-pri rozváraní rebarbory-bolo by mi to priháralo..dala som dva pomaranče-boli doma..bez rumu..preto do pary..
zasa nová chuť u nás..bo čistý som nerobievala..som spokojná..tebe ďakujem..maj dobré dni..:-)

Pridaj komentár k receptu: