Mrkvovo-zemiaková baba fotorecept

marianne - fotkamarianne, 8. decembra 2013
Mrkvovo-zemiaková baba (fotorecept)
Foto: marianne

Načrela som do výstrižkov. Minule ma tu niekto naštartoval v diskusii, tak poriadkujem s nimi a triedim. A dobrá bola.Už som robila vločkovú,cuketovú,zemiakovú,tak som vyskúšala aj mrkvovú.

16
porcií
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
1/2 kg
1 - 2 ks
3 PL (iná)
podľa chuti (rasca, majorán, cesnak, ...)
podľa chuti
250 g (alebo jogurt biely)
1 PL (čerstvý alebo sušený)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu osolíme,okoreníme a vmiešame do nej kôpor.

  2. 2

    Očistené zemiaky a mrkvu najemno postrúhame.Pridáme múku (použila som ryžovú múku),vajíčko.Dosolíme,dokoreníme.Pridala som ešte roztlačený cesnak,majorán a rascu.V základnom recepte síce nepísali,ale dochutila som po svojom...

  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme.

    Mrkvovo-zemiaková baba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené pokrájame na štvorce. Nejako mi pri tom krájaní ušla ruka, aj obdlžníky sa nájdu...:-D

    Mrkvovo-zemiaková baba (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
No zemiaková baba je u nás v "kurze". A že tam patrí cesnak a majorán- to bez pochyby- bez týchto dvoch korení by som si to asi nevedel ani predstaviť. Aj rasca je fajn - mne k zemiačkom ide, ale rodinka ju moc nemusí. Isto vyskúšam.
robievam haruľu s hubami, skúsim aj s mrkvou:-) tento spôsob prípravy nepoznám, rozhodne vyskúšam. správna zimná večera, veľkú šálku dobrého čaju k tomu...

Pridaj komentár k receptu: