Foto: marianne
Inšpirovala som sa síce p.Mačingovou,ale dotvorila som si ho podľa seba a sezónnosti zeleniny. V lete s paradajkami, paprikou,olivami....V zime s koreňovou zeleninou. A Zobraziť celý popisInšpirovala som sa síce p.Mačingovou,ale dotvorila som si ho podľa seba a sezónnosti zeleniny. V lete s paradajkami, paprikou,olivami....V zime s koreňovou zeleninou. A je pravdou,že tá adzuki fazuľa sa mi už dlhší čas motala pod rukami na polici:-) Je to sýty šalát a variabilný. Kombinovať môžete,čo radi máte a vyhodiť,čo radi nemáte. Ja ho rada krabičkujem do práce.
Suroviny
200 g (vopred namočená) |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 plátok hrubší |
|
150-200 g podľa chute ľubovoľný |
|
250 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
1 strúčik pretlačený |
|
pár kvapiek |
|
pár kvapiek nemusí byť |
|
Postup
-
1
Namočenú fazuľu ešte prepláchneme,varíme vo vode spolu so všetkými koreninami a soľou.Zároveň pridáme aj všetkú zeleninu,nech sa to pekne spolu uvarí.Namočená adzuki ide rýchlo a zelenina bude tak-akurát, nerozvarená.
-
2
Uvarené precedíme a dáme úplne vychladnúť.Ak je už všetko studené,zeleninu pokrájame na kocky a dobre premiešame s fazuľou.Taktiež pokrájame syr.
-
3
A na záver vymiešame kyslú smotanu s pár kvapkami citróna,oliv.oleja.Dosolíme,dokoreníme.Vylejeme do šalátu,premiešame,necháme 1/2 hodinky postáť.Primiešame ešte stonkový zeler,ak chceme.
-
4
Podávame s opečeným pečivom.
varecha.pravda.sk/recepty/otcove-osusky-fotorecept/13466-...
myslím - že môže byť šalát aj z našej dedinskej..či..??-načim kúpiť..??
iná chuť..alebo dlžka varenia..??..alebo..??..poradˇ
s koreňovou zeleninou varím polievku..teraz dojedáme fazuľovú nakyslo..robievam aj šalát-s inými surovinami...ba i koláč som kedysi skúšala..i plnku do torty...
fazuľa - naša bielkovina mimo mäsiar..:-)
Niekedy som robievala, s hlivou. Tiež z fazule, čo sa rýchlo uvarila.
Neviem ako sa tá odroda volá, polovička bola svetlá a druhá červenohnedá. Zásobovala ma s ňou mama.