Adzuki šalát fotorecept

marianne - fotkamarianne, 20. februára 2014
Adzuki šalát (fotorecept)
Foto: marianne

Inšpirovala som sa síce p.Mačingovou,ale dotvorila som si ho podľa seba a sezónnosti zeleniny. V lete s paradajkami, paprikou,olivami....V zime s koreňovou zeleninou. A je pravdou,že tá adzuki fazuľa sa mi už dlhší čas motala pod rukami na polici:-) Je to sýty šalát a variabilný. Kombinovať môžete,čo radi máte a vyhodiť,čo radi nemáte. Ja ho rada krabičkujem do práce.

Suroviny

200 g (vopred namočená)
2-3 ks
1 ks
1/2 ks
1 plátok hrubší
150-200 g podľa chute ľubovoľný
250 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
5 ks
1 strúčik pretlačený
 pár kvapiek
 pár kvapiek nemusí byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namočenú fazuľu ešte prepláchneme,varíme vo vode spolu so všetkými koreninami a soľou.Zároveň pridáme aj všetkú zeleninu,nech sa to pekne spolu uvarí.Namočená adzuki ide rýchlo a zelenina bude tak-akurát, nerozvarená.

    Adzuki šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené precedíme a dáme úplne vychladnúť.Ak je už všetko studené,zeleninu pokrájame na kocky a dobre premiešame s fazuľou.Taktiež pokrájame syr.

    Adzuki šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A na záver vymiešame kyslú smotanu s pár kvapkami citróna,oliv.oleja.Dosolíme,dokoreníme.Vylejeme do šalátu,premiešame,necháme 1/2 hodinky postáť.Primiešame ešte stonkový zeler,ak chceme.

    Adzuki šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s opečeným pečivom.

    Adzuki šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
@marianne , toto sa mi fakt veľmi páči - zeler a petržlen nedám, ale inak sa pri tom dá fajne vyblbnúť, isto vyskúšam, vďaka za fajnú šalátovú inšpiráciu :)
Prvý krát som tento šalát jedla pred mnohými rokmi u svatky. Je veľmi chutný. Dobre , že si ho pridala na Varechu. Už som ho dávno nerobila.
my - záhradkári - dorábajúcui si plody zeme -mnohorakú fazuľu pestujeme i jeme - ale čo je adzuki - veru nevieme..
myslím - že môže byť šalát aj z našej dedinskej..či..??-načim kúpiť..??
iná chuť..alebo dlžka varenia..??..alebo..??..poradˇ

s koreňovou zeleninou varím polievku..teraz dojedáme fazuľovú nakyslo..robievam aj šalát-s inými surovinami...ba i koláč som kedysi skúšala..i plnku do torty...
fazuľa - naša bielkovina mimo mäsiar..:-)
...moze byt aj z dedinskej drobnejsiej fazule @radost :-) ale adzuki je rychlo uvarena,bezne v obchode medzi strukovinami k dostaniu,treba vyskusat.Ale ak nie je,aj nasa posluzi:-)
Marianka, dobrý šalát si vymyslela.
Niekedy som robievala, s hlivou. Tiež z fazule, čo sa rýchlo uvarila.
Neviem ako sa tá odroda volá, polovička bola svetlá a druhá červenohnedá. Zásobovala ma s ňou mama.
@marianka , ked som zbadala tento recept, tak som sa potesila, ze konecne pouzijem tie moje fazulky, co uz dlhsie 'skladujem'. Isla som na ne pozriet a tie moje, to su....mungo :-(. No, nevadi, kupim aj tieto adzuki a niekedy tento tvoj salatik spravim, paci sa mi :-).

Pridaj komentár k receptu: