Adzuki šalát fotorecept

marianne - fotkamarianne, 20. februára 2014
Adzuki šalát (fotorecept)
Foto: marianne

Inšpirovala som sa síce p.Mačingovou,ale dotvorila som si ho podľa seba a sezónnosti zeleniny. V lete s paradajkami, paprikou,olivami....V zime s koreňovou zeleninou. A je pravdou,že tá adzuki fazuľa sa mi už dlhší čas motala pod rukami na polici:-) Je to sýty šalát a variabilný. Kombinovať môžete,čo radi máte a vyhodiť,čo radi nemáte. Ja ho rada krabičkujem do práce.

Suroviny

200 g (vopred namočená)
2-3 ks
1 ks
1/2 ks
1 plátok hrubší
150-200 g podľa chute ľubovoľný
250 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
5 ks
1 strúčik pretlačený
 pár kvapiek
 pár kvapiek nemusí byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namočenú fazuľu ešte prepláchneme,varíme vo vode spolu so všetkými koreninami a soľou.Zároveň pridáme aj všetkú zeleninu,nech sa to pekne spolu uvarí.Namočená adzuki ide rýchlo a zelenina bude tak-akurát, nerozvarená.

    Adzuki šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené precedíme a dáme úplne vychladnúť.Ak je už všetko studené,zeleninu pokrájame na kocky a dobre premiešame s fazuľou.Taktiež pokrájame syr.

    Adzuki šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A na záver vymiešame kyslú smotanu s pár kvapkami citróna,oliv.oleja.Dosolíme,dokoreníme.Vylejeme do šalátu,premiešame,necháme 1/2 hodinky postáť.Primiešame ešte stonkový zeler,ak chceme.

    Adzuki šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s opečeným pečivom.

    Adzuki šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu