Výborný sýty šalát
Foto: marianne
Našla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál... Je výborný a veľmi sýty, tak som ho tak aj Zobraziť celý popisNašla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál... Je výborný a veľmi sýty, tak som ho tak aj pomenovala. Ideme do leta, možno sa niekomu pridá.
Suroviny
1 ks |
|
500 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
4 ks uvarené na tvrdo |
|
Šalátový nálev: | |
2 dcl |
|
0,5 dcl (alebo citrónová šťava) |
|
0,5 dcl |
|
2 ČL (alebo rovnaký pomer tymianu, rozmarínu, majoránu, bazalky a šalvie) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme nálev na šalát. Provensalské korenie (alebo ak nemáme, tak bylinky, ktoré som uviedla v surovinách) zmiešame s octom, vodou, olivovým olejom, mletým čiernym korením a posolíme podľa chuti. Dobre premiešame a necháme postáť aspoň hodinku.
- 2
Potom na tanier poukladáme listy šalátu. Ja som ho natrhala až s tým deti nezápasia. Ďalej poukladáme paradajky, natvrdo uvarené vajíčka, kúsky tuniaka a čierna olivy. Šalát zalejeme pripraveným nálevom. Podávame s bagetkou.
- 3
TIP: Vynikajúci je aj so slanými očkami v oleji.
Tiež tuniakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj som sa zasmiala ako sa - @Slavka2012 "slivky" zbiehajú, asi slinky :)))
Už som tak vytrestaná, že ak ide o niečo dôležité, sadnem radšej za PC, lebo svojími správami som bavila celú firmu...
Tá zálievka je fantastická!!! Šalát som obohatil o syr a salámu, hovädziu, z orient potravín. Ale tá zálievka je zlatý klinec!!! Také niečo som hľadal a som rád že som to našiel. A pritom je tak jednoduchá, ja som predtým asi moc kombinoval. Znova platí, že" menej je viac". Ďakujem! :-)))