Tuniakový šalát
Tuniakový šalát

Výborný sýty šalát

marianne - fotkamarianne, 17. mája 2017
Výborný sýty šalát
Foto: marianne

Našla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál... Je výborný a veľmi sýty, tak som ho tak aj Zobraziť celý popisNašla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál... Je výborný a veľmi sýty, tak som ho tak aj pomenovala. Ideme do leta, možno sa niekomu pridá.

Suroviny

1 ks
500 g
200 g
100 g
4 ks uvarené na tvrdo
Šalátový nálev:
2 dcl
0,5 dcl (alebo citrónová šťava)
0,5 dcl
2 ČL (alebo rovnaký pomer tymianu, rozmarínu, majoránu, bazalky a šalvie)




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme nálev na šalát. Provensalské korenie (alebo ak nemáme, tak bylinky, ktoré som uviedla v surovinách) zmiešame s octom, vodou, olivovým olejom, mletým čiernym korením a posolíme podľa chuti. Dobre premiešame a necháme postáť aspoň hodinku.

  2. 2

    Potom na tanier poukladáme listy šalátu. Ja som ho natrhala až s tým deti nezápasia. Ďalej poukladáme paradajky, natvrdo uvarené vajíčka, kúsky tuniaka a čierna olivy. Šalát zalejeme pripraveným nálevom. Podávame s bagetkou.

  3. 3

    TIP: Vynikajúci je aj so slanými očkami v oleji.

    Výborný sýty šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

slavka2012
Pekný, až sa mi slivky zbiehajú. Do zálievky sa môže pridať aj dijonska horčica a stane sa z nej vinaigrette.
dormella
Az na tu vodu v zalivce by to mohl byt skoro original Salade nicoise. Ancovicky se hodi moc, v puvodnim salatu jsou prave tyto. Vinaigrette radeji klasickou, tedy bez horcice, ale proti gustu.. . . . . . .
marianne
@slavka dobrý nápad, ďakujem. @dormella , tá voda bola aj mne divná, ale dala som,keď písali. Nemám moc času luskať po internete, či tam má byť či nie , tak som radšej napísala iný názov. Ale pravdu máš v tom, že keď ho budem robiť druhý krát, tak tam nie je vôbec voda potrebná. Ja sa skoro vždy dosť striktne držím receptu a neexperimentujem, pokial ho robim po prvý krát, druhý krát už uberám a pridávam suroviny podľa seba. Toho šalátu je riadna dávka, tak sa tam to pol deci stratilo, ale nie je potrebná.
evanaaa
V horúcich dňoch, keď sa nechce vyvárať je takýto šalát vhodný na zasýtenie miesto obeda......A
aj som sa zasmiala ako sa - @Slavka2012 "slivky" zbiehajú, asi slinky :)))
marianne
Dievčatá ja mám na mobile a tablete zapnuté rýchle písanie,keby ste vedeli, čo mne sa podarí rozposlať.:-D
Už som tak vytrestaná, že ak ide o niečo dôležité, sadnem radšej za PC, lebo svojími správami som bavila celú firmu...
kecemis
Toto mi skoro uniklo ale stihol som. Coskoro napravim, teda pripravim, vyzera super.
jack
Jééj,super šalátik,niečo podobné som hľadala.Ďakujem.A tie "slivky"nemajú chybu:D
altyn
@Marianne (19.5.2017 05:01)

Tá zálievka je fantastická!!! Šalát som obohatil o syr a salámu, hovädziu, z orient potravín. Ale tá zálievka je zlatý klinec!!! Také niečo som hľadal a som rád že som to našiel. A pritom je tak jednoduchá, ja som predtým asi moc kombinoval. Znova platí, že" menej je viac". Ďakujem! :-)))
marianne
@altyn Ty ale vieš potešiť:-) mám radosť, že sa dielo podarilo. Tá zálievka aj mne reže. Je variabilný, dá sa upraviť podľa chutí a ďakujem, že si dal vedieť. Všetkým Vám ďakujem za nahliadnutie.
kecemis
Ako som povedal, dlho nebude zahalat. A dobre som spravil. Akoret som pridal zelenu cibulku, inak vsetko ako ma byt. Vdaka za skvelu inspiraciu.