Moje obľúbené. Najlepšie sú na studeno. Výborné sú aj s kuracím mäskom z polievky, ale dnes bola chuť na slaninové.
13 ks
porcií
porcií
10-15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 250 ml namočené vopred | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti 250 g postrúhaná (alebo drť) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| Na zahustenie: | |
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny nachystáme s orestovanou slaninkou na cibuli. Koreniny aj bylinky si môžete namiešať podľa chuti. Dávam, čo mám momentálne k dispozícii.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Poriadne vymiešame.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Šúpeneme ich na pečiaci papier, potrieme ešte výpekom zo slaninky a nech sa pečú na 200 stupňov 30 minutiek. Tak jednoduché to je. Chutia aj mäsožravcom, také červené sú od cvikle.:-)
                                                     - 
                                                    4
                                                    
No a na balkóne mi rastie koriandová plantáž, tak som posypala ňou.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu