Červená šošovica s paradajkami a cesnakom fotorecept
Foto: marianne
Zdroj web: Vieš čo ješ. Trošku som si ho upravila.Je vynikajúca ako hlavné jedlo,aj príloha k volskému oku,kúsku masa,alebo len s pečivom,či zemiakom.
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji s maslom speníme nakrájanú cibuľu aj s pretlačenými dvoma strúčikmi cesnaku.Pridáme kurkumu.
-
2
...a prepláchnutú šosovicu.Osolíme,pridáme paprikovú pastu.
-
3
Zalejeme pol litrom vody a varíme do zmäknutia 15-20 min.
-
4
V priebehu varenia premiešavame,prípadne ešte dolejeme vodu a pridáme pokrájané paradajky a dovaríme 5 minút.
-
5
Uvarené odstavíme z ohňa,pretlačime zvyšné dva strúčiky cesnaku a vmiešame petržlenovú vňať.Môžete ak chcete dohustiť múkou alebo strúhaným zemiakom,ale husté je to dosť.
-
6
Podávajte s čím Vám chutí.
Diskusia k receptu