Foto: marianne
Kuchársku knihu o pečení od Eleny Peniaštekovej-Múčniky mám veľmi rada.Učila som sa z nej piecť.Skvelé recepty,zrozumiteľne napísané,vždy sa podaria.Upečie začiatočník, aj pokročilý.Tieto osie hniezdá Zobraziť celý popisKuchársku knihu o pečení od Eleny Peniaštekovej-Múčniky mám veľmi rada.Učila som sa z nej piecť.Skvelé recepty,zrozumiteľne napísané,vždy sa podaria.Upečie začiatočník, aj pokročilý.Tieto osie hniezdá od nej sú skrátka vynikajúce,nedá sa nepodeliť s receptom,aj keď už tu nejaké sú....Výborné sladké raňajky a božsky voňajúú.Piekla som z dvojitej dávky aj pre dobrú susedu:-)
porcií
na 170-180 °C
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
30 g |
|
1,5 - 2 dl |
|
125 g |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
1 balíček (alebo škorica) |
|
1 balíček |
|
75 g |
|
75 g |
|
|
|
Ešte: | |
na potretie |
|
na posypanie (alebo práškový) |
|
Postup
-
1
Do misy dáme múku,cukor,soľ,z droždia,mlieka,trošky cukru pripravený a vykysnutý kvások,roztopené maslo a žltky.Vypracujeme cesto,ktoré musí byť také husté,aby sa dalo dobre vyváľkať.Z cesta urobíme hneď tri šúľky.
-
2
A každý šúľok rozváľkame na tenký obdlžník,ktorý posypeme škoricovým cukrom(alebo len škoricou),vanilkovým cukrom,posekanými orechami,hrozienkami a kúskami čokolády.Vonkajší okraj cesta potrieme bielkom.
-
3
Pevne stočíme a ostrým nožom pokrájame na kolieska hrubé cca 1,5cm.
-
4
Reznou stranou ich poukladáme na vymastený plech,ďalej od seba a necháme vykysnúť.Vykysnuté potrieme bielkom a ešte poprášime vanilkovým cukrom.
-
5
Upečieme do ružova..
sľubujem:krabičku vrátim..
idem z VARECHY..nech tú na sladké chuť stratím..:-)
@paplo ška
pohľad pre bohov..musím zložiť okuliare:-))
mám cvičeného holuba..donesie-ak nabalíš..
:-)