
Omeleta so stonkovým zelerom
Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u...

Balíčky s plnkou
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme...

Cestovinový šalát s baklažánovou zálievkou
Baklažán je známa zelenina, ktorú používa veľa ľudí na varenie a pečenie. Ale skúste...

Bezlepkové koláčiky s vanilkovým krémom a ríbezľami
Leto je v plnom prúde a my sa nevieme nabažiť koláčikov s čerstvým ovocím....

Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...

Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...

Vianočný pastiersky koláč
Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....

Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom
Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam!...

Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom
Toto je perfektný čokoládový dezert, ktorý môžete servírovať aj po sviatočnom obede či večeri. Je ľahučký vďaka mandliam, ktoré nahrádzajú múku a lahodný po čokoláde....

Zemiakový krém s pórom
Několika bramborama zahustím, pórkem dochutím, žampionovýma nožičkama vytuním a levná dobrá polívka je tu.

Ryžové fajitas s kuracím mäsom
Hľadáte inovatívny spôsob, ako si vychutnať Tex-Mex kuchyňu? Ryžové fajitas sú dokonalým riešením....

Jemná teľacia sekaná Bankov
Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....

Vajíčkovo-syrové guľôčky
Toto je ďalšie z malých drovností na pohostenie. Vyzerá pekne a chutí.

Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...

Brokolicovo-hubový nákyp
Niekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie...

Grilovaný burger
Obľúbená pochúťka mladších generácií má naozaj čo ponúknuť všetkým milovníkom grilovania....

Pečená zelenina s rybou
Zelenina a ryba sú výbornou kombináciou. V letných horúčavách dodajú telu to, čo potrebuje, a nezaťažia ho....

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Veľkonočný smotanový zajac
Skúste si tento rok na Veľkú noc upiecť namiesto baránka zajačika.

Plnené jabĺčko s jemnou vínovou omáčkou
Jabĺčko vydlabeme, naplníme orechmi a medom a dáme piecť na 180 stupňov asi na 20 minút....

Buddha miska s jackfruitom
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše...

Bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake
Recept na bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake, jednoduchý na prípravu a lahodný na zjedenie. Ak máte radi...

Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...

Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...

Babičkine citrónové jablkové knedle
Najprv vymiešame maslo so žĺtkami, štipkou soli, pridáme tvaroh a múku, ochutíme citrónovou šťavou,...

Jelenia pečeň narýchlo
Dostala som pečeň z diviny, rýchla príprava, takúto špecialitu nemám často.

Cuketa s kukuřicí na jarních cibulkách a bílém víně
Sezona cuket a s ní i nové recepty