Hrnčekový jablkový koláč s orechmi a čokoládou
Hrnčekový koláč, ktorý sa rozplynie na jazyku. Skvelý ku kávičke.
20
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Orechy a horkú čokoládu posekáme na drobné kúsky.
- 2
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupné pridávame olej a šľaháme.
- 3
Múku premiešame so škoricou a sódou bikarbónou, postupne pridávame do vyšľahanej vaječnej hmoty a dobre premiešame. Na koniec prisypeme pokrájané jablká, orechy a horkú čokoládu a jemne premiešame.
- 4
Vyšší plech vystelieme papierom na pečenie. Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme pri 200 stupňoch 35 minút.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu