príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, cukru a mlieka a zakryté necháme 15 minút kysnúť. Do vykysnutého kvásku pridáme zvyšný cukor a mlieko, roztopené maslo, vajce, soľ, citrónovú kôru a s celým množstvom múky vypracujeme cesto. Necháme 30 minút kysnúť.
- 2
Cesto rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme rybky. Papuľku urobíme z 2 guliek a rozšľahaným žĺtkom ich prilepíme k hlave. Telá rybiek nastrihneme nožnicami, čo bude znázorňovať šupiny. Rybky uložíme na plechvystlaný papierom a necháme ešte 15 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 210 stupňov Celzia.
- 3
Rybky potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme do zlatista. Z práškového cukru s citrónovou šťavou vymiešame polevu a urobíme rybkám oči tak, že polevou prilepíme hrozienka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu