Zlaté rybky

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
45 minút
príprava
40 minút
na 210 °C

Suroviny

0,5 kg
30 g
60 g
250 ml
60 g
1 ks
 štipka
1 ks
 zopár
2 PL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, cukru a mlieka a zakryté necháme 15 minút kysnúť. Do vykysnutého kvásku pridáme zvyšný cukor a mlieko, roztopené maslo, vajce, soľ, citrónovú kôru a s celým množstvom múky vypracujeme cesto. Necháme 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme rybky. Papuľku urobíme z 2 guliek a rozšľahaným žĺtkom ich prilepíme k hlave. Telá rybiek nastrihneme nožnicami, čo bude znázorňovať šupiny. Rybky uložíme na plechvystlaný papierom a necháme ešte 15 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 210 stupňov Celzia.

  3. 3

    Rybky potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme do zlatista. Z práškového cukru s citrónovou šťavou vymiešame polevu a urobíme rybkám oči tak, že polevou prilepíme hrozienka.

Diskusia k receptu