Hrozienkové slimáčiky

nelajsia - fotkanelajsia, 20. marca 2010
Hrozienkové slimáčiky
Foto: nelajsia

Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana...je podľa oddelenej stravy..

20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
2lyžice
1
30 g
1
štipka
1/2
150 g
25 g
40 g
8 -10 ks
20 g
1/2 balíčka




Postup

  1. 1

    Tvaroh zmiešame s mliekom, žĺtkom, cukrom, vanilkovou dreňou a soľou. Prášok do pečiva zmiešame s 2/3 múky- všetko spolu dôkladne vymiesime. Ak by sa cesto lepilo, treba pridať ešte kúsok múky.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik 30krát15 cm.

  3. 3

    Hrozienka a sultanínky umyjeme, dobre vysušíme, mandle nasekáme, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom- nasypeme na cesto.

  4. 4

    Cesto zrolujeme ( z dlhšej strany),ostrým nožom nakrájame na 1,5cm široké kúsky. Slimáčiky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a jemne ich pritlačíme k plechu. Pečieme v rúre v strednej výške pri horúcom vzduchu 160°C cca. 20 min.

Diskusia k receptu

martina34
Nelajsia, čo je to sultaninka? Zo začiatku som si myslela, že ide o bielkovinový recept, teda nejde mi tam to mlieko, ale ako si to predstavujem, mohla by som ho nahradiť aj neutrálnym bielym jogurtom... ?
nelajsia
je to podobne ako hrozienka, ale väčšie..pravdaze nahrad jogurtom,ani mne sa to nezdalo, ale dávam ako som dostala...v tej talianskej oddelenej KK su vlastne aj paradajky ako neutrálne uvedene(na pizzi napr.)
honestka
"SULTANA Grape" je odroda bieleho bez-zrnieckoveho hrozna (rodi sa: Turecko, Grecko, Iran, alebo Juzna Afrika) a potom ako vysusene hrozienka sa bezne volaju "Sultana"s, alebo Sultana raisins". Vyznacuju sa chutou a vonou oproti ostatnym hnedym hrozienkovym typom, ktore sa vysusaju zo vsetkych odrod.
Nech sa pouzivaju do akehokolvek receptu je potrebne ich nechat nabobtnat v rume, alebo vode, aby sa ich chut v recepte zvyraznila!
martina34
@honestka , ďakujem za odborné vysvetlenie, teraz som si spomenula, že ja som už niekde o tom počula, len na prvú šupu to človeku vždy nedojde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia