Foto: nelajsia
Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana...je podľa oddelenej stravy..
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Tvaroh zmiešame s mliekom, žĺtkom, cukrom, vanilkovou dreňou a soľou. Prášok do pečiva zmiešame s 2/3 múky- všetko spolu dôkladne vymiesime. Ak by sa cesto lepilo, treba pridať ešte kúsok múky.
- 2
Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik 30krát15 cm.
- 3
Hrozienka a sultanínky umyjeme, dobre vysušíme, mandle nasekáme, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom- nasypeme na cesto.
- 4
Cesto zrolujeme ( z dlhšej strany),ostrým nožom nakrájame na 1,5cm široké kúsky. Slimáčiky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a jemne ich pritlačíme k plechu. Pečieme v rúre v strednej výške pri horúcom vzduchu 160°C cca. 20 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nech sa pouzivaju do akehokolvek receptu je potrebne ich nechat nabobtnat v rume, alebo vode, aby sa ich chut v recepte zvyraznila!