Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou fotorecept
Foto: izabella929
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili. Vnútornosti a vonkajšie očistenie som robila sama. Priznám sa, Zobraziť celý popisPred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili. Vnútornosti a vonkajšie očistenie som robila sama. Priznám sa, vždy som doteraz dostala od rodinného rybára hotového vypitvaného a očisteného kapra. No bola to fuška, ale stálo to za to. Mäsko je to jemnučké. Jedného som vyfiletovala a druhého som dala synovi očisteného v celosti. Dnes som pripravila filety na tokajskom víne a masle so saturejkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred som filety z kapra namočila do mlieka.
-
2
Pripravila som suroviny. Cibuľu, papriku a paradajku som nakrájala.
-
3
Na panvici som nechala rozohriať olej s maslom.
-
4
Cibuľu som opiekla, potom som k nej pridala papriku a paradajku a podusila som ich spolu.
-
5
Pridala som natrhanú saturejku a všetko som podliala vínom.
-
6
Filety som osolila a okorenila z oboch strán.
-
7
Na podusenú zeleninu som položila filety kožou nadol a dusila 5 minút.
-
8
Potom som kapra obrátila a dusila ďalších 5 minút. Pokvapkala som ho citrónovou šťavou a bolo hotovo.
-
9
Dokončené jedlo som podávala s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem, ukladám.
Pochopitelne ze biele...
Ano bolo velmi chutne... Dakujem pekne za komentar...
Haji, moc chutne bolo... Ďakujem pekne za komentár a zelam prijemny zbytok vikendu....
Ďakujem pekne za komentár..