Mafiny z treného cesta s malinami a posýpkou
mesačník Varecha, 22. augusta 2024
Foto: Kulinární studio MAFRA
Vystielať plech na mafiny papierom na pečenie je trochu náročnejšie na čas, ale to úsilie sa oplatí. Hebké mafiny sa vďaka vyčnievajúcim koncom Zobraziť celý popisVystielať plech na mafiny papierom na pečenie je trochu náročnejšie na čas, ale to úsilie sa oplatí. Hebké mafiny sa vďaka vyčnievajúcim koncom papiera budú dať po upečení vytiahnuť z formy úplne bez problémov.
porcií
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Podľa návodu pripravíme jemné trené cesto (recept nájdete po kliknutí na odkaz).
-
2
Jamky v plechu na mafiny vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Džem trochu nahrejeme a premiešame s malinami.
- 3
Pripravíme posýpku: Studené maslo nastrúhame do misy. Pridáme kokos zmiešaný s múkou a cukrom. Prstami spracujeme na posýpku. Ak radi objavujete nové chute, pridajte do posýpky namiesto kokosu napríklad nasekanú mätu.
- 4
Pripraveným treným cestom naplníme papierové košíčky asi do polovice. Na cesto poukladáme pripravené maliny s džemom a košíčky doplníme cestom do dvoch tretín. Navrch môžeme dať pár malín a posypeme posýpkou.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C asi 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu