Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky

mimulienkamima - fotkamimulienkamima, 6. januára 2012

Pre mňa je dôležité, že moja "kuchyňa" chutí mojej rodinke :-)

6
porcií
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks Malá
2 strúčiky
1 ks
1 ks Ošúpané v celku v paradajkovej šťave




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - aspoň tie, čo budeme ako prvé potrebovať.

    Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu alebo do hrnca si nalejeme olej a keď bude rozpálený, vložíme cibuľu a orestujeme ju do zlatista. Potom pridáme paradajkový pretlak a tiež chvíľu orestujeme.

    Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mäsko a okoreníme si ho. My máme jahňacinku bio - z vlastného chovu :) (Korenie si zvoľte kľudne sami podľa seba)

    Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky - obrázok 3
  4. 4

    Keď mäsko bude dostatočne popražené a pustí svoju šťavičku, pridáme 2 prelisované strúčiky cesnaku. Po chvíľke prilejeme vodu - podľa uváženia, koľko omáčky by sme chceli. Prikryjeme vrchom panvicu alebo hrniec a necháme aspoň 5 minút podusiť.

    Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky - obrázok 4
  5. 5

    Asi po 10 minútach pridáme do zmesi celé ošúpane paradajky v paradajkovej šťave a trocha kečupu. Každý podľa chuti. Opäť zakryjeme a necháme ešte chvíľu dusiť.

    Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky - obrázok 5
  6. 6

    Uvaríme si špagety. Ja ich varím zásadne v menšom hrnci s trochou oleja a soľou.

    Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky - obrázok 6
  7. 7

    Tááák a je hotovo :-) Už len servírovať. Dobrú chuť. Michaela :-)

    Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky - obrázok 7

Diskusia k receptu

mimulienkamima
Dakujem, veru jednoduche, ale uzasne ;) My sme za jeden den zjedli s manzelom 6 porcii len tak fuklo :-)))))))) Stale si vravime, ze bude aj na druhy den .......... Len vravime ;O)
lucka81
robime doma podobne ale pridavame este sampinony :-)
mimulienkamima
lucka81 - aj to moze byt super :-) my si sem tam dávame čerstvé dubáky - ked je sezona :-) a trocha syru struhaneho na vrch.. Mnam, mnam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia