Aj tento recept sa dá použiť aj pri delenej strave.
Suroviny
| 1 kg, varené v šupke |
|
| 200-250 g, čerstvé |
|
| 50 g |
|
| podľa potreby |
|
| 100 g údená |
|
| 1 ks, malá |
|
| asi 150 g |
|
| 50 g |
|
| podľa chuti |
|
| na posypanie: | |
| asi 50 g , kačacia |
|
| asi 100 g |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť. Potom ich očistíme a prelisujeme či nastrúhame. Huby (teraz zrejme najčastejšie šampiňóny z obchodu) očistíme, nakrájame na tenké plátky, tie opäť na pásiky a napokon na drobné kocôčky. Dáme ich dusiť na masť. Posolíme a keď sú udusené, vyžmýkame z nich prípadnú šťavu. Údenú slaninu nakrájame nadrobno, dáme doružova upražiť spolu s cibuľou najemno nakrájanou.
- 2
Do prelisovaných zemiakov pridáme soľ, udusené huby, upraženú slaninu s cibuľou, múku, krupicu a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Z vypracovaného cesta robíme zemiakové knedličky a varíme ich približne 15 min. Po uvarení vyberieme na misu, posypeme upraženou strúhankou. Podávame s dusenou kyslou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Mam v chladnicke huby sitake skusim to s nimi.