Foto: frezia68
Tento recept mi pripomenul časopis Dobré jedlo a veruže som ho už dávno nerobila.Ale mala som mleté mäso a cibuľu máme radi...
porcie
príprava
na 18O °C
Postup
-
1
Pripravíme si najhlavnejšie potraviny...
-
2
Cibule očistíme a uvaríme asi v litri zeleninového vývaru ( aby boli prikryté ) cca 4-5 min. Potom po vychladnutí vrchnú časť odrežeme a vylúpeme vnútro tak,aby sme mali miesto na plnenie.Po odfotení som vybrala ešte jednu sukničku cibuľke.
-
3
Mleté mäso (aké máme k dispozícii,lebo také malé množstvo sa neoplatí mlieť zvlášť )upražíme na cibuľke,ktorú sme vybrali z vnútra.Okoreníme,osolíme,pridáme pikantné čilli,červenú papriku a dusíme asi 10 min.Zvyšné mäso som využila ináč.
-
4
Pridáme uvarenú ryžu,strúhaný syr a ochutnáme,či treba ešte pridať niečo pikantné.
-
5
Ak je plnka chutná,naplníme ňou cibule,dáme do vytretej zapekacej misky masťou a zapekáme asi 1O min., potom posypeme syrom a zapekáme ešte asi 1O min. na 18O °C. Podávame s ryžou,zemiakmi a šalátom,či uhorkou....čo špajza dá. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu