Prešovský prívarok

redakcia - fotkaredakcia, 9. februára 2010
4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
1 ks
1/2 šálky
250 ml
3 PL




Postup

  1. 1

    Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme mierne vyžmýkanú cuketu a dusíme.

  2. 2

    Pridáme kôpor, trochu vývaru a kyslú smotanu, do ktorej sme rozšľahali 2 PL hladkej múky. Povaríme, odstavíme a prípadne ešte zašľaháme trochu svetlej zápražky a necháme opäť prejsť varom.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi, akýmkoľvek mäsom alebo volským okom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia