Pečeňova nátierka s hubami

satin2 - fotkasatin2, 15. augusta 2010

Suroviny

300 g
500 g
100 g
1 veľká
trochu
5 lyžic
trochu
trochu
trochu
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby nadrobno nakrájame a udusíme s korením.Zmiešame s pečeňovým syrom,nadrobno pokrajanou cibuľou,posolíme a pokvapkáme koňakom.Podávame na plátkoch sendviča ako nátierku.....

Recept je zaradený do kategórií:
Huby, Slovenská kuchyňa, Nátierky, Dusené

Diskusia k receptu

evanaaa
Ten pečeňový syr nakrájame alebo rozmačkáme? Môžu byť aj šampiňóny alebo sušené huby?
satin2
@evanaaa- kockatý pečeňový syr rozmačkáme a vymiešame s ostatnými prísadami,včetne koňaku.......čo sa týka húb najlepšie sú čerstvé,môžu biť aj šanpiňony,alebo hliva.Zo sušenými som to neskúšal......
tatranka
Hm... zajtra,ak nebude pršať odchádzame s manželom na huby.A určite túto tvoju nátierku vyskúšam.Nevieš mi povedať,či by sa nedala vysterilizovať a nechať aj na neskoršie použitie.Nátierok nikdy nie je dosť.
Nemáš takú skúsenosť?
satin2
@tatranka...nesk úšal som to,ale si myslím ,že pri teplote 80 stupňov
a dľžke sterilizácii cca 45-60 min.by to malo stačiť na dlkšie uskladnenie...