Strapatá parená buchta s „hafirami“
Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 16. júna 2016
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 16. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
1/2 kocky |
|
100 ml vlažné |
|
350 g |
|
1/2 KL |
|
štipka |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
50 g čerstvé |
|
20 ml (rum, vodka) |
|
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom mieste jeden mesiac.
- 2
Z vyššie uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme ho dobre vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a povykrajujeme štvorce, na ktoré kávovou lyžičkou porciujeme šípkový džem. Preložíme a vyguľkáme, necháme ešte chvíľu podkysnúť.
- 3
Na panvičke necháme stopiť maslo. Vykysnuté buchty dáme na 10 minút napariť, potrieme ich medom a obalíme v pomrvených cornflakesoch. Podávame s naloženými čučoriedkami, preliate praženým maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tieto moderné verzie mi nejako nesedia...