Strapatá parená buchta s „hafirami“
Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 16. júna 2016
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 16. júna 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 1/2 kocky |
|
| 100 ml vlažné |
|
| 350 g |
|
| 1/2 KL |
|
| štipka |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| Okrem toho: | |
| 50 g čerstvé |
|
| 20 ml (rum, vodka) |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom mieste jeden mesiac.
- 2
Z vyššie uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme ho dobre vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a povykrajujeme štvorce, na ktoré kávovou lyžičkou porciujeme šípkový džem. Preložíme a vyguľkáme, necháme ešte chvíľu podkysnúť.
- 3
Na panvičke necháme stopiť maslo. Vykysnuté buchty dáme na 10 minút napariť, potrieme ich medom a obalíme v pomrvených cornflakesoch. Podávame s naloženými čučoriedkami, preliate praženým maslom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








tieto moderné verzie mi nejako nesedia...