Strapatá parená buchta s „hafirami“

Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 16. júna 2016
Strapatá parená buchta s „hafirami“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
1/2 kocky
100 ml vlažné
350 g
1/2 KL
 štipka
4 PL
1 ks
Okrem toho:
50 g čerstvé
20 ml (rum, vodka)
200 g
100 g
50 g
20 g
50 g




Postup

  1. 1

    Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom mieste jeden mesiac.

  2. 2

    Z vyššie uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme ho dobre vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a povykrajujeme štvorce, na ktoré kávovou lyžičkou porciujeme šípkový džem. Preložíme a vyguľkáme, necháme ešte chvíľu podkysnúť.

  3. 3

    Na panvičke necháme stopiť maslo. Vykysnuté buchty dáme na 10 minút napariť, potrieme ich medom a obalíme v pomrvených cornflakesoch. Podávame s naloženými čučoriedkami, preliate praženým maslom.

Diskusia k receptu

slavkabis
niet nad klasické staré parené buchty podľa babičky - slivka v nútri, hore posypeme kakaom (grankom, alebo makom mletým) cukrom a preliate maslom
tieto moderné verzie mi nejako nesedia...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia