Foto: jojusko
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov.velvyslanectva v nemenovanom štáte. Základom sú plnené cestové útvary. Plnili sa sladkou Zobraziť celý popisPostup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov.velvyslanectva v nemenovanom štáte. Základom sú plnené cestové útvary. Plnili sa sladkou orechovomarmeládovou zmesou a volali ich tašky. Neskôr sme sa ustálili na tomto vyhotovení a šéfkuchárovi na jeho otázku čo sme vlastne vymysleli odpovedali že tiež taštičky ale diplomatické t.j.také ktoré nie sú obsahom preplnené a ich obsah je tajný. Bol to žart, ale názov nám ostal a pripravujeme ich väčšinou na sviatky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pomôcky - mečíky alebo špáratka. V tomto prípade keď kupujeme hotové lístkové cesto, nemáme problém s časovým zosúladením jeho vyhotovenia a prípravy varenia a uvarenie celého kurčaťa. Väčšinu času z varenia aj tak musíme zaradiť do súboru stratových časov. Budúce taštičky pripravíme do určitej fázy a musíme čakať na dobré uvarenie kuracieho mäska.Počas varenia teda do nádoby, kde sa bude dávať mäso, pripravíme svetlú zápražku z masla a múky, zaliatu kuracím vývarom z hrnca kde sa varí kurča, Zápražku krátko povaríme. Následne ju prepasírujeme, priložíme k tomu žĺtka, smotanu, citrónovú šťavu,soľ,korenie a strúhaný muškátový oriešok. Mäso z uvareného kurčaťa oberieme od kostí, na mäsovom mlynčeku, pridáme šunku a spolu to na jemno zomelieme. primiešame k obohatenej zápražke. Vytvoríme tak hustejšie ale ešte tvarovaním zpracovatelné hašé.
- 2
Tenké lístkové cesto si myslenými priamkami rozdelíme na obdialničky, na každý obdialniček polievkovou lyžicou kopček mäsovej hmoty a každému kopčeku omaľujeme štetcom namočeným vo vajci jeho hranice obdialnikového tvaru.. Kopčeky prekryjeme druhým stenčeným plátkom cesta a v mieste vajíčkového pásika prstami dobre vrchné cesto pritlačíme k spodnému. Pomocou kolieska na cesto rezaním v mieste jeho stlačenia získame osamostatnené obdialnikové útvary naplnené mäsovou hmotou.Taštičky sa zapečú v rúre a teraz sa už položia na servirovaciu misu. Predtým uvedené varenie nje je správne čo mi opravila manželka,ako som už niekde uviedol je neskutočne dobrou kuchárkou prípravy múčnych jedál a prívarkov.
- 3
Hlavičky šampiňonov očistiť, šupku z vrchu stiahnuť, položiť na sitko tlakového hrnca s troškou vody / tzv.parák/, hrniec zavrieť, dať na ohrev a od začiatku hlasného unikania pary cez poistný ventíl na veku hrnca, počkať 5 min. Ohrev odstaviť, veko pod tečúcou vodou ochladiť, hrniec otvoriť a hlavičky šampiňonov nechať trochu osušiť. Počas tejto etapy pripraviť dressing z masla ochuteného soľou, muškátom, citrónovou šťavou, dijonskou horčicou a kečupom. Na každú taštičku položiť jednu hlavičku šampiňonu predtým namočenú do dressingu a jej polohu zaistiť prepichnutím mečíkom alebo špáradlom. Pokrytie taštičiek takto doplňuje chuť pri konzumácii ale my sme si pri ich príprave doplnili svoju predstavu že pokrytie zvyšuje tajomnosť ich obsahu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to diplomati odkukali od nej.............:)