Foto: jatanika
Naše silvestrovské...
Postup
-
1
Navážime si suroviny. Arašidy pomelieme alebo najemno nasekáme. Syr nastrúhame alebo rozdrobíme. Dáme do misy spolu s ostatnými surovinami a zamiesime cesto. Namiesto arašidov môžeme použiť aj vlašské orechy.
-
2
Z cesta sformujeme šúľok a nakrájame ho na 25 - 30 rovnakých kúskov. Každý sformujeme do guličky. Dáme ich do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na pol hodiny do chladu.
-
3
Potom ich pokladieme na plech. Každú guličku roztlačíme na placku s hrúbkou 4 mm. Ozdobíme polovičkami arašidov alebo vlašských orechov.
-
4
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov cca 13 minút. Necháme vychladnúť a môžeme sa ponúknuť. Podávame ako chuťovku k vínu, pivu či čaju.
Diskusia k receptu