
Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....

Langoše trochu inak
Langoše asi každý pozná. Ja pridávam svoj recept. Možno bude chutiť .

Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...

Bezmäsitá hurková kaša
Nerád špiním riad pre jednu-dve porcie jedla, takže takúto kašu robím z kila ryže naraz.

Jablkový krehký koláč
Tento recept mám z časopisu život z pred 30tich rokov ked ho upečiem za pol hodinu su...

Špargľové placky
Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o...

Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....

Pečená smotana (clotted cream)
Pečená smotana (po anglicky clotted cream) sa podáva v Anglicku k drobnému pečivu.

Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...

Buchta s hrozienkami
Keď mi môj muž v nedeľu ráno ešte v posteli oznámil, že má chuť na buchtu,...

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....

Kakaovo-vanilkové koláčiky
Do misky som nasypala polohrubú múku, mandľovú múku, práškový a vanilkový cukor. Pridala...

Jednoduché čevapčiči
Máte aj u vás doma obľúbený recept na čevapčiči? Pridávate aj vajíčka, strúhanku či pálivú papriku?...

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

Valašská falošná zabíjačková polievka
Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá....

Jemný grahamový chlebík
Vynikajúci chlebík, ktorý ostane mäkký ešte aj na tretí deň. Našla som ho na českej...

Čerstvý domáci chlebík
Všetky suroviny dáme do veľkej misy a varechou spojíme Dôležité: nemiesime len spojíme.

Pulao s jarnou cibuľkou
V hrnci zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu a chvilocku poprazime, kym troska nezmeni farbu a...

Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“....

Arašidová bleskovka /fotorecept/
veľmi rýchla sladkosť/malá jazyková pikoška-arašidy sa povedia kikiriki/... :)

Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

Pomarančový likér
Pri takých akýchsi oslavách vždy dobre padne trošku toho štamprlíku a taktiež sa tento likér používa pri...

Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...

Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...

Mexiko zmes
Nastáva čas zavárania a tým aj najefektívnejšie uskladnenie, či spracovanie zeleninky, alebo ovocia. Dnes vám chcem poskytnúť...

Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...

Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...