Foto: dorisa
Recept som našla v útlej knižočke Kniha receptov 3 od Palmy. A keďže mam veľa orechov, upiekla som tieto veterníčky. Priateľ chcel so Zobraziť celý popisRecept som našla v útlej knižočke Kniha receptov 3 od Palmy. A keďže mam veľa orechov, upiekla som tieto veterníčky. Priateľ chcel so slivkovým lekvárom,tak sú dva druhy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
20 g, čerstvé |
|
250 g, na pečenie |
|
5 PL, vlažné |
|
1 PL |
|
Náplň 1: | |
120 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Náplň 2: | |
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na pečenie.
-
2
Z muky, tuku, droždia, cukru a mlieka vypracujeme hladké cesto.
-
3
Vypracované cesto vyvaľkáme na hr cca 7 mm. Nakrájame na rovnaké štvorce. Potom štvorce narežeme tak, ako ked ideme robiť veterníčky z papiera.
-
4
Do stredu každého štvorca dáme lyžičku náplne a zložíme do tvaru veterníčkov.
-
5
Veterníčky dáme do stredne vyhriatej rúry a a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom. Tieto sú lekvárové.
-
6
Orechovú plnku si spravíme tak, že do mlieka pridáme cukor a mleté orechy. Hmotu uvaríme(možme dať aj hrozienka) a po vychladnutí plníme do koláčrikov.
Spomenula som si na susedku, ktorá už niekoľko rokov žije v Maďarsku ona prišla s tým nápadom takto upiecť koláčiky.